Έρχονται εκπτώσεις τον Νοέμβριο – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 3/11/2013

Από 1η έως 9 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η πρώτη φθινοπωρινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013, είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα φέτος τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) υπενθυμίζει σε εμπόρους και καταναλωτές ότι κατά το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις

επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Επίσης, αναφέρει ότι επειδή πολλοί λιανέμποροι ρωτούν εάν επιτρέπεται ή όχι η διενέργεια προσφορών κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, γνωστοποιείται ότι οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά, όπως άλλωστε ίσχυε μετά την τροποποίηση του ν. 3769/2009.

Αυτό που απαγορεύεται είναι η ανακοίνωση προς το κοινό και η αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν αποφασιστεί από την ΕΣΕΕ και τους Εμπορικούς Συλλόγους, εναπόκειται στους τελευταίους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους στις περιοχές ευθύνης τους να λειτουργήσουν ή όχι κατά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου. Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή αλλά όπως συνέβη και με το πλαίσιο ωραρίου μετά την ψήφιση του ν. 3377/2005, εντέλει θα αποτελέσει τον κυριότερο παράγοντα για το εάν θα λειτουργήσουν οι τοπικές αγορές την συγκεκριμένη Κυριακή ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΕΕ ζήτησε από όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους, είτε αποφασίσουν να συστήσουν στα μέλη τους να ανοίξουν είτε όχι, να ενημερώσουν για την ανταπόκριση που θα έχει στην κάθε τοπική αγορά η δυνατότητα προαιρετικού ανοίγματος την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου.

The post Έρχονται εκπτώσεις τον Νοέμβριο – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 3/11/2013 appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα