Έρχονται 36 δισ. για έργα ΕΣΠΑ!

Του Γιάννη Ντάσκα

Μήνυμα εναντίον της γραφειοκρατίας ώστε στα επόμενα 7 χρόνια να απορροφηθούν τα 36 δις ευρώ απο τα ευρωπαϊκά ταμεία έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα περιφερειακής πολιτικής Γιαχάνες Χαν,τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα κ. Καρβούνη και εκπροσώπους ελληνικών επιμελητηρίων και

παραγωγικών-εξαγωγικών φορέων.

Ο κ.Σαμαράς είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα χρήματα γιατί δεν αντέχει άλλη χρονιά ύφεσης η χώρα και αναφερόμενος στην Ευρώπη είπε ότι ’δεν πρέπει να είναι τιμωρός”.

Απο την πλευρά του ο κ.Χαν είπε ότι τα μηνύματα είναι διαφάνεια στη διαχείριση αλλά και λογοδοσία για τη διαχείριση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκης που προσκάλεσε τον κ. Χάν στο συνέδριο είπε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες ενώ τόσο ο κ.Χατζηδάκης,όσο και ο κ.Χαν είπε ότι τα έργα στους εθνικούς άξονες που παραμένουν παγωμένα και στοιχειωμένα θα ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο.

Στο συνέδριο παρέστησαν πάνω απο 600 σύνεδροι.Ανάμεσα τους περιφερειάρχες και Δήμαρχοι

απο όλοι την Ελλάδα.Απο τα Δωδεκάνησα μέχρι τη Θράκη.

Τα 36 δις που προβλέπονται για την επταετία 2014-2020 είναι πολλά αρκεί να δοθούν στην παραγωγή και να μην καταλήξει μόνο ένα μέρος απο αυτά στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα να μείνουν αναξιοποίητα.Τα προηγούμενα χρόνια τα χρήματα αυτά τα έπαιρναν λίγοι ,με την προϋπόθεση ότι θα δοθούν μίζες. Έτσι κατέληξαν κτηνοτρόφοι της Θράκης να είναι….εφοπλιστές αρπάζοντας μίζες.

Στοιχεία υπήρχαν και υπάρχουν αλλά…

Keywords
Τυχαία Θέματα