Έρχεται το «Νέο ΠΑΣΟΚ»;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί το μεσημέρι της Τρίτης κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να μιλήσει για την νέα αρχή που πρέπει να κάνει το κόμμα.

Νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση ενός νέου άτυπου συντονιστικού οργάνου, στο οποίο θα συμμετέχουν ο γραμματέας της ΚΟ Ι. Μανιάτης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Εύη Χριστοφιλοπούλου και Μιχ.Χρυσοχοίδης, οι κ.κ. Χρ. Πρωτόπαπας και Γ. Κουτρουμάνης,

που παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο, οι εισηγητές στη Βουλή για τα θέματα της εβδομάδας και η εκπρόσωπος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Το άτυπο αυτό όργανο θα συνεδριάζει στην αρχή κάθε εβδομάδας προκειμένου να συντονίζονται οι δράσεις του κόμματος με την ΚΟ.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της με ορίζοντα τετραετίας, γι’ αυτό και επιμένει στον ανασχηματισμό και επιτίθεται με δριμύτητα στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε εκλογές.

«Αποτελεί πραγματικά ιστορικό θράσος να ζητάει εκλογές στο όνομα ενός δήθεν εναλλακτικού σχεδίου, όταν με αφορμή την κυπριακή εμπειρία και τις ανευθυνότητες που είπε έχει γίνει αντιληπτό ότι αν το δικό μας βίωμα είναι μία φορά αρνητικό, το κυπριακό είναι δέκα φορές αρνητικό. (…) Τώρα αν εσείς καταλάβατε ότι μετά απ’ όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες ανεδείχθη κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, πείτε τό μου κι εμένα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να τοποθετηθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρείται ότι νομιμοποιεί τα «φακελάκια» και για θέματα ουσίας, αλλά και για να στείλει ένα έμμεσο μήνυμα στη ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Βενιζέλος επεξεργάζεται, επίσης, τις θέσεις του κόμματος για την Ευρώπη και το ευρώ. Το επόμενο διάστημα σχεδιάζει να επισκεφθεί διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ξεκινώντας από το Βερολίνο τον Μάιο και συνεχίζοντας στις χώρες του Νότου προκειμένου να συζητήσει και αν είναι εφικτό να προωθηθούν συντονισμένες πρωτοβουλίες προς τις ισχυρές βόρειες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα