Έρχεται απεργιακός “κυκλώνας” στις μετακινήσεις

Μόνο εμπόδια θα συναντήσει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας κατά τις μετακινήσεις του με τις συγκοινωνίες εντός της εβδομάδας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς γνωστοποίησαν επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, στέλνοντας μάλιστα μήνυμα πως “αυτό είναι μόνο η αρχή”.

Συγκεκριμένα οι συρμοί του Μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένοι

Δευτέρα και Τρίτη, ενώ προειδοποιούν με απεργία και την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ακίνητοι Δευτέρα και Τρίτη και οι συρμοί των ΗΣΑΠ και του τραμ.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ εξετάζουν το ενδεχόμενο τη δεύτερη μέρα της απεργίας να λειτουργήσει για κάποιες ώρες ένα από τα μέσα σταθερής τροχιάς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις.

Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί από τις 5 το πρωί της Δευτέρας και για 48 ώρες, με τους αυτοκινητιστές να προειδοποιούν και αυτοί από την πλευρά τους με “γενική απεργία”.

Από τις 10:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιούν στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα