Επιμήκυνση αποπληρωμής και στα δάνεια πυρόπληκτων

Eνάντια στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών για ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής των δανειοληπτών με εγγύηση του Δημοσίου σε σχέση με όλους όσοι έχουν εγγυηθεί την προσωπική τους περιουσία τάχθηκε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητώντας την τροποποίησή της για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που πήραν όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι αποτελεί πεποίθηση του περιφερειακού συμβουλίου

να τηρεί ώριμη πολιτική στάση απέναντι στα σημαντικά προβλήματα του τόπου, «ακόμα και αν είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του» και έθιξε τη συμπεριφορά του χρηματοπιστωτικού συστήματος απέναντι στους πολίτες. Τα πυρόπληκτα δάνεια τόνισε ο Πέτρος Τατούλης «ήταν απόφαση της τότε κυβέρνησης για να απαλύνει τις συνέπειες των πυρκαγιών της περιόδου εκείνης και η σημερινή εξέλιξη, να λειτουργούν δηλαδή οι τράπεζες με τρόπους είσπραξης των δόσεων θωρακίζοντας ξανά την δική τους επιβίωση σε βάρος των πολιτών, είναι ανεπίτρεπτη».
«Αν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας ήταν υγιές, θα μπορούσε να έχει αποτρέψει το μέγεθος της κρίσης, αλλά και αν δεν μπορούσε να την αποτρέψει, θα ήταν έτοιμο για να την αντιμετωπίσει με όπλα στο δικό του οπλοστάσιο», σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. «Κανένας δεν μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, με ιδιοτέλεια απέναντι στα γενικότερα προβλήματα του τόπου», συνέχισε στην τοποθέτηση του στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημειώνοντας πως «το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που έφτασε η χώρα, ανεξαρτήτως των ευθυνών που έχουν οι πολιτικοί και οι θεσμοί του κράτους. Ο έλλειψη κανόνων έφερε την κατάσταση στο σημείο αυτό και σε καμία περίπτωση το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα δεν ανέλαβε τις υποχρεώσεις του οδηγώντας το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα με μεγαλύτερη ταχύτητα μέσα στην δίνη της κρίσης».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα