Επικίνδυνα μηχανήματα στη Γερμανία

BΕΡΟΛΙΝΟ. Προειδοποιούν οι γερμανικές αρχές τους επιβάτες τρένων στη χώρα, ζητώντας τους να είναι προσεκτικοί κατά την έκδοση εισιτηρίου από τα αυτόματα μηχανήματα. Η έκκληση των Αρχών έγινε ύστερα από περιστατικά που έχουν καταγραφεί στο κρατίδιο της Εσσης, στα οποία κλέφτες χρησιμοποιούν εύφλεκτο αέριο προκειμένου να ανοίξουν τα ειδικά μηχανήματα με σκοπό να κλέψουν χρήματα και εισιτήρια. Σε αρκετές περιπτώσεις οι προσπάθειές τους αποτυγχάνουν, όμως το αέριο παραμένει μέσα στα μηχανήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει

κίνδυνος έκρηξης. Σύμφωνα πάντα με τη γερμανική αστυνομία, από τον περασμένο Απρίλιο τουλάχιστον 10 μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων έχουν καταστραφεί με αυτό τον τρόπο και οι κλέφτες έχουν αφαιρέσει τα χρήματα και τα εισιτήρια. Οι απόπειρες κλοπής έχουν αποτύχει τουλάχιστον σε έξι περιπτώσεις. Πέραν του κρατιδίου της Εσσης ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στα κρατίδια της Κάτω Σαξωνίας και της Θουριγγίας.

Την περασμένη Τρίτη, πλατφόρμα σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κάρμπεν κοντά στη Φρανκφούρτη χρειάστηκε να εκκενωθεί. Στον σταθμό έσπευσαν πυροτεχνουργοί, δεδομένου ότι εντοπίστηκε μηχάνημα το οποίο έφερε ίχνη παραβίασης ενώ ήταν αισθητή η οσμή αερίου στον χώρο. Οι γερμανικές αρχές προειδοποιούν πως οι επιβάτες μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο, τους καλούν να είναι προσεκτικοί και να ειδοποιούν αμέσως την αστυνομία σε περίπτωση που διαπιστώσουν ίχνη παραβίασης. Η Deutsche Bahn, διαχειρίστρια εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων, επιβεβαίωσε τα περιστατικά και προχώρησε σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι υπάρχει ομάδα κακοποιών που ευθύνεται για τα συγκεκριμένα περιστατικά. Η εταιρεία προσθέτει επίσης ότι μέχρι στιγμής οι κλέφτες δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, διότι υπάρχει μέριμνα ώστε τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων να αδειάζονται συχνά.

Πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα