Επιχείρηση διάσωσης 1.000 προσφύγων στη Λαμπεντούζα

Επιχείρηση διάσωσης έχει ξεκινήσει από σκάφη και ελικόπτερα του ιταλικού πολεμικού ναυτικού για 1.000 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν το πρωί στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα, καθώς επέβαιναν σε έξι πλοιάρια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του πολεμικού ναυτικού έχουν ήδη διασωθεί 228 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 18 είναι ανήλικοι, από τα δύο πλοιάρια που κινδύνευαν να βυθιστούν.

Η επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αποστολής «Μάρε Νόστρουμ» και όπως αναφέρεται δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Από τον Ιανουάριο έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των προσφύγων

που αποβιβάζονται στις ιταλικές ακτές, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Φιλίπο Μπουμπίτσο και όπως αναφέρει μέσα στις πρώτες 30 ημέρες του έτους έφτασαν στη χώρα 2.156 άνθρωποι, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013 που ήταν μόνο 217.

Συνολικά 2.925 σκάφη κατέπλευσαν στην Ιταλία το 2013, σημειώνοντας αύξηση 325% συγκριτικά με το 2012, τα οποία μετέφεραν περίπου 42.925 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 3.818 ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι πρόσφυγες (37.886) αποβιβάστηκαν στη Σικελία και στη Λαμπεντούζα (14.753), αφού αποτελεί την κύρια είσοδο για τους μετανάστες από την Αφρική στην Ευρωπαϊκή Ένωση .

Η ονομασία που έχει δοθεί στην κοινή επιχείρηση της Ιταλίας και της Μάλτας, που συνεργάζονται εδώ και μερικούς μήνες για να διασώσουν τους παράνομους μετανάστες που επιχειρούν το επικίνδυνο ταξίδι αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη είναι «Μάρε Νόστρουμ».

The post Επιχείρηση διάσωσης 1.000 προσφύγων στη Λαμπεντούζα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα