Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη για τη δολοφονία τριών ακτιβιστριών του PKK

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν για την επέτειο ενός έτους από τη δολοφονία τριών ακτιβιστριών του PKK στο Παρίσι.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο γαλλικό προξενείο

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 500 με 600 διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και πολλοί βουλευτές, συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα μπροστά από το λύκειο Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, φωνάζοντας «θέλουμε δικαιοσύνη» για τα τρία θύματα, το κίνητρο της δολοφονίας των οποίων παραμένει μυστήριο.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα και κορυφώθηκαν την ώρα που οι διαδηλωτές άρχισαν να κατευθύνονται προς το γαλλικό προξενείο, οπότε οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού και πλαστικών σφαιρών.

Η σημερινή διαμαρτυρία έγινε για τη δολοφονία τριών γυναικών, της Σακινέ Τζανσίζ, ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), της Φιντάν Ντογάν και της Λεϊλά Σαϊλεμέζ, οι οποίες εκτελέστηκαν στις 9 Ιανουαρίου στο Παρίσι στο Κουρδικό Κέντρο Πληροφόρησης (CIK).

Έπειτα, η αστυνομία συνέλαβε έναν Τούρκο υπήκοο, τον Ομέρ Γκιουνέι, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκιουνέι είχε οριστεί από το ΡΚΚ «οδηγός και συνοδός» της Τσανσίζ, όμως το κίνημα διαψεύδει ότι ο άνδρας είναι μέλος του.

The post Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη για τη δολοφονία τριών ακτιβιστριών του PKK appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα