Έπαιρναν σύνταξη και μετά θάνατον…

Τον Οκτώβριο του 2012 ολοκληρώθηκε η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου και από τον έλεγχο που ακολούθησε βγήκαν πολλά στη φόρα…
Με την διαδικασία της απογραφής, λοιπόν, προέκυψε ότι σε 2.628 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατο τους και για διάστημα μεγαλύτερο από 6 μήνες.

Ο αναπληρωτής υπουργος Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,ανακοίνωσε πως έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 149 περιπτώσεις με οφειλόμενα ποσά άνω των 30.000 ευρώ η κάθε μία.

Για

αυτές τις 149 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει αλλά η σύνταξή τους δινόταν κανονικά,οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είχαν ενημερωθεί ώστε να διακόψουν την καταβολή.

Ορισμένοι λόγω της κατάστασης που επικρατούσε βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν χρήματα και τα έκρυψαν ώστε να μην τα βρει κανείς.
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, δε βρέθηκε ποτέ το ποσό των 10.569.347 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν αναλάβει τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την διαδικασία διαγραφής των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται σε 831.535 ευρώ ανά μήνα.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, δεν είχαν απογραφεί 1.996 συνταξιούχοι του Δημοσίου. Σε αυτούς, έγινε διακοπή της καταβολής σύνταξης και συνεχίζεται η για να εντοπιστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα