Έντονη κριτική προς την Άγκελα Μέρκελ απο τον νομπελίστα Γκίντερ Γκρας

Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή, ο Γκίντερ Γκρας λέει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ντροπή, όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας». Πρόκειται, όπως είπε, για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως την Ελλάδα.

«Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Η Γερμανία, σύμφωνα με τον Γερμανό συγγραφέα, είναι μια χώρα που πλήττεται από τη διαφθορά και η οποία εκτείνεται από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό.

«Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υπεροπτική στάση, όπως την επιδεικνύει η Α. Μέρκελ. Αυτό μας φέρνει εχθρούς », όπως χαρακτηριστικά λέει. Με μια έξυπνη πολιτική, «όπως εκείνη που αναγκάστηκε να ασκήσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ένας Βίλι Μπραντ, θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό».

Η Μέρκελ υπεραμύνεται της πολιτικής της

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της πολιτικής της όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη

Η Α. Μέρκελ τόνισε ότι στην παρούσα φάση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Συμπλήρωσε δε ότι δημοσιονομική εξυγίανση και ανάπτυξη δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες, αλλά ότι πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης.

Απευθυνόμενη στον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, για το καλό της ίδιας της Ιταλίας, των διμερών σχέσεων και της Ευρώπης, όπως είπε. Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι κάθε χώρα πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της ενώ υπογράμμισε ότι η Ιταλία έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα προόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα