Ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου το ζεύγος Γριβέα στα τέλη Ιουλίου

Η νέα δίκη για την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου του ζεύγους Γριβέα θα εξεταστεί στο ειρηνοδικείο του Ουέστμινστερ για τις 22, 23 και 24 Ιουλίου.

Μια σειρά από αιτήματα-προϋποθέσεις, τα οποία έγιναν δεκτά, κατέθεσε η υπεράσπιση του επιχειρηματία Κυριάκου Γριβέα και της συζύγου του, Αναστασίας Βάτσικα,

προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη, το καλοκαίρι.

Μετά από δύο αναβολές σήμερα το ζεύγος Γριβέα εμφανίστηκε ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου.

Τα αιτήματα που κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρους του ζεύγους είναι τα εξής:

Πρώτον, να ζητηθούν πρόσθετες πληροφορίες-διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές για τα αδικήματα που κατηγορούνται. Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, οι κατηγορίες που τους βαραίνουν δεν αποτελούν αδίκημα για τον βρετανικό νόμο.

Δεύτερον, να οριστεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα εξετάσει τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο στην αντρική όσο και στη γυναικεία πτέρυγα.

Τρίτον, να οριστούν δύο πραγματογνώμονες οι οποίοι θα αποφανθούν εάν θα γίνει δίκαιη δίκη. Ο ένας θα είναι καθηγητής δικαίου και θα εξετάσει το νομικό σύστημα της Ελλάδας, στο σύνολό της, και ο άλλος θα είναι Έλληνας δικηγόρος ο οποίος θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Τέταρτον, να εξεταστούν οι επιπτώσεις που θα έχει η παράδοση του ζεύγους στις ελληνικές Αρχές για τα δύο ανήλικα παιδιά τους, τα οποία ζουν στη Βρετανία.

Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες από εδώ και πέρα, όλο το διάστημα από σήμερα έως τις 22 Ιουλίου, ο δικηγόρος της υπεράσπισης θα συναντηθεί αρκετές φορές με τον δημόσιο κατήγορο, ώστε να εξετάσουν από κοινού την πορεία τις υπόθεσης. Όλες οι τυπικές διαδικασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 2 Ιουλίου.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος τους, το ζεύγος παραδόθηκε στις βρετανικές Αρχές στις 22 Ιανουαρίου έπειτα από κανονισμένη συνάντηση με την αστυνομία.

Πέρασαν από την διαδικασία του αυτόφωρου και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους που περιλάμβαναν πρόστιμο 50.000 λιρών, την παράδοση των διαβατηρίων τους και η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να έχουν ανοικτά τα κινητά τηλέφωνά τους 24 ώρες το 24ωρο και να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών Αρχών.

The post Ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου το ζεύγος Γριβέα στα τέλη Ιουλίου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα