Ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ από τις διαφοροποιήσεις στελεχών του

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται από το ΠΑΣΟΚ προς το υπουργείο Οικονομικών να βελτιωθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων με τον οποίο διαφωνούν οι περισσότεροι βουλευτές και των δυο κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση.

Οι φωνές των κυρίων Σκανδαλίδη, Κασσή, Μωραΐτη και όποιων άλλων βουλευτών, ενισχύουν τη διαπραγματευτική ισχύ και της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ

που μέσα από τις αντιρρήσεις βουλευτών αναδεικνύεται και η διάφορα ανά,εσάς σε αυτούς και τους γαλάζιους συναδέλφους τους.

Ειδικότερα σε ότι έχει σχέση με το κ. Σκανδαλίδη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πολύ καλά , ότι η διαφοροποίηση του πρώην υπουργού και γραμματέα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει με την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του, αλλά κυρίως έχει ως στόχο να ενισχύει τα αριστερά αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ και γι΄ αυτό το λόγο , ο κ. Βενιζέλος δεν ανησυχεί από τις τοποθετήσεις και τις ομιλίες του κ. Σκανδαλίδη. Αντίθετα φαίνεται να ενισχύει το κόμμα του και ως αποτέλεσμα έχει να δεχτεί το υπουργείο των οικονομικών τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Ύστερα μάλιστα και από τη συνάντηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ των κυρίων Μακρυπίδη και Κουτσούκο με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του κ Στουρνάρα , φαίνεται πως ο στόχος επιτυγχάνεται.

Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας φαίνεται πως βρίσκεται υπό συζήτηση στο υπουργείο Οικονομικών που αν γίνει αποδεκτός, τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι πάλεψε γερά και πέτυχε μια ρύθμιση την οποία στη πλατεία Συντάγματος δεν την είχαν προβλέπει και άρα βοηθά τους πιο οικονομικά αδύνατους που δεν κατέχουν ίδια ακίνητη περιουσία με τους άλλους που έχουν υψηλότερα εισοδήματα.

Επίσης εκτός από τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα είναι και το θέμα με τους πλειστηριασμούς που το ΠΑΣΟΚ έχει διαφοροποιηθεί και δεν πιστεύει πως μια τέτοια ρύθμιση μπορεί να περάσει από ψήφιση στην ελληνική Βουλή. Πιστεύει ακράδαντα ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει προστατεύεται σε κάποιον δανειολήπτη που έχει οφειλές και άρα κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αλλάξει , τουλάχιστον αυτό πιστεύουν και προς αυτή τη κατεύθυνση κινούνται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

The post Ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ από τις διαφοροποιήσεις στελεχών του appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα