Ενιαία τιμή ρεύματος για 15 χώρες της Ευρώπης

Με σκοπό την ομαλοποίηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, 15 κράτη-μέλη ξεκινούν σήμερα να συνδέονται σε μία ενιαία αγορά, ενώ προβλέπεται μέχρι το τέλος του 2014 να ενοποιηθούν οι αγορές ηλεκτρικής ενέργειας στο σύνολο της Ευρώπης των «28», υπό την αιγίδα του Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας.

Μέχρι το Μάιο αναμένεται να ενταχθούν Ισπανία και Πορτογαλία, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους θα ακολουθήσουν η Ελλάδα και η Ιταλία. Η σύνδεση της προσφοράς

και της ζήτησης μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών μπορεί να εξοικονομήσει στους καταναλωτές μέχρι και 4 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, επιτρέποντας την ηλεκτρική ενέργεια να ρέει αποτελεσματικά στις αγορές όπου είναι περισσότερο απαραίτητη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σήμερα, το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Σουηδία και η Μεγάλη Βρετανία- εκτός Βόρειας Ιρλανδίας συνδέονται στην ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

The post Ενιαία τιμή ρεύματος για 15 χώρες της Ευρώπης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα