Ένας στους τρεις Έλληνες φορολογούμενους δηλώνει «φιλοξενούμενος»

Η εξέταση των φορολογικών δηλώσεων του 2013 γιά τον καθορισμό των δικαιούχων γιά το κοινωνικό μέρισμα κατέδειξε ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τουλάχιστον 1,85 εκατ. άτομα – σε σύνολο 5,5 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν γιά το 2013 – δήλωσαν οτι φιλοξενήθηκαν για κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του 2012, συμπεριλαμβάνοντας και το ΑΦΜ του ατόμου που τους παρέχει στέγη. Κοινώς περίπου ένας στους τρεις φορολογούμενους δήλωσε «φιλοξενούμενος».

Οι συνέπειες της κρίσης είναι γνωστές. Χιλιάδες

άνεργοι ζουν με τους γονείς τους ή αναζήτησαν στέγη σε σπίτια φίλων καθώς αδυνατούν να συντηρήσουν δική τους κατοικία. Πάρα πολλοί φοιτητές επίσης από την επαρχία φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών προς αποφυγή ενοικίασης δικού τους διαμερίσματος.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη όμως του υπ.Οικονομικών ο μεγάλος αριθμός φιλοξενούμενων πιθανόν να κρύβει και φοροδιαφυγή. Πιθανόν κάποιοι να επιλέγουν να εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι με σκοπό να αποφύγουν το φόρο εισοδήματος ή και τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο από το εισόδημα ενοικίων.

Γιά το λόγο αυτό θα ελεγχθούν: όσοι εμφανίστηκαν στη φορολογική δήλωση του 2013 να φιλοξενούνται και στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μερίσματος ή τη φορολογική δήλωση του 2014 να μη φιλοξενούνται πλέον, όσοι «εξαφάνισαν» φιλοξενούμενους από την εφαρμογή του μερίσματος καθώς και όσοι μετέτρεψαν τη «φιλοξενία» σε «δωρεάν παραχώρηση».

The post Ένας στους τρεις Έλληνες φορολογούμενους δηλώνει «φιλοξενούμενος» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα