Ένα φεγγάρι που ζει μια… βραδιά! Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι-Απογοήτευση των τουριστών (ΦΩΤΟ)

Παρά τις «πομπώδεις» ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για «ρομαντική βραδιά» με θέα την Αυγουστιάτικη πανσέληνο μέσα από τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, εντούτοις κλειστοί παραμείνανε οι περισσότεροι χώροι της Αθήνας για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Το γεγονός προκάλεσε την δυσαρέσκεια τόσο των τουριστών όσο και Ελλήνων που κατέφθαναν είτε μεμονωμένα, είτε με γκρουπ στους αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να περιηγηθούν μέσα σε αυτό υπό το φως

του φεγγαριού, και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Μάλιστα όπως μας είπαν είχαν πληροφόρηση μέσα από το ίντερνετ για το ότι οι χώροι θα είναι ανοιχτοί, ενώ άλλοι ήταν πληροφορημένη από τα ταξιδιώτικα τους γραφεία ή από τα ξενοδοχεία διαμονής τους.

Τελικά είδαν το ολόγιομο φεγγάρι από τα κάγκελα και γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες στην περιοχή «Στήλες του Ολυμπίου Διός» και πικραμένοι αποχωρούσαν με άλλους προορισμούς.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε αυτό το συμβάν, αν και είχε προηγηθεί ανακοίνωση που αφορούσε την Ακρόπολη και το Σούνιο, σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι χώροι για λόγους ασφαλείας λόγω των έργων θα κλείνανε νωρίς. Ανοιχτό παρέμεινα πάντως το μουσείο της Ακρόπολης όπου επικράτησε το αδιαχώρητο μέχρι πολύ αργά το βράδυ από τον τεράστιο αριθμό επισκεπτών, καθώς κανένας άλλος αρχαιολογικός χώρος δεν ήταν ανοιχτός!

Κερδισμένοι πάντως από όλο αυτό το γεγονός, βγήκαν τα καταστήματα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του Θησείου καθώς και τα τουριστικά τρενάκια που απορρόφησαν τον κύριο όγκο των επισκεπτών. Πάντως οι απορίες και τα ερωτήματα που προκάλεσαν όλο αυτό το θόρυβο, την δυσαρέσκεια και για μια ακόμη φορά την άσχημη εικόνα για την χώρα μας, παραμένουν και ελπίζουμε να δοθούν πειστικές εξηγήσεις.

Επισκέπτες βλέπουν την πανσέληνο από τα κάγκελα, έξω από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός

Απογοητευμένοι νεαροί τουρίστες που δεν μπόρεσαν να εισέλθουν εντός του αρχαιολογικού χώρου

Επισκέπτες αποχωρούν από το Ιερό του Ολυμπίου Διός με κατεύθυνση το Μουσείο της Ακρόπολης και την Πλάκα

Στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου περιορίστηκαν οι βόλτες Ελλήνων και ξένων επισκεπτών

Το αδιαχώρητο μέχρι αργά το βράδυ εντός και εκτός μουσείου

Καρφίτσα δεν έπεφτε στα καταστήματα της περιοχής που απορρόφησαν τον δυσαρεστημένο κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα