Έμμυ 2012, υποψηφιότητες για όλα τα γούστα

Το «Mad Men», ο περσινός θριαμβευτής, μαζί με το «American Horror Story» ηγούνται φέτος της λίστας υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Έμμυ, με 17 υποψηφιότητες σε όλες τις κύριες κατηγορίες, και δίνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μάχη για την επικράτηση της καλύτερης σειράς.
Τα βραβεία – που αφορούν την αμερικάνικη τηλεόραση και θεωρείται ότι έχουν το ίδιο κύρος με τα Όσκαρ- ανακοινώθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Τηλεόρασης, και στις 23 Σεπτεμβρίου, στο «Nokia Theatre» του Λος Αντζελες, θα μάθουμε τους νικητές.
Τα φαβορί
Η σειρά εποχής, βρετανικής παραγωγής, «Downtown Abbey», από την

κατηγορία «μίνι σειρές» μετακινήθηκε στις δραματικές και τάραξε τις ισορροπίες στις υποψηφιότητες της κατηγορίας «Καλύτερη δραματική σειρά», με τις 16 συνολικά υποψηφιότητες που την καθιστούν ως ένα από τα φαβορί.
Το δράμα κατασκοπίας «Homeland», με πρωταγωνιστές τους Ντέμιαν Λούις και Κλερ Ντέινις – οι οποίοι είναι επίσης υποψήφιοι για τα βραβεία Α’ ανδρικού και γυναικείου-, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για πρωτιά στην κατηγορία καλύτερης δραματικής σειράς. Στην ίδια κατηγορία, το «Boardwalk Empire» με την υπογραφή του θρυλικού Μάρτιν Σκορσέζε, και τον βραβευμένο δις για την ερμηνεία του Στιβ Μπουσέμι, είναι επίσης υποψήφιο, όπως και το κορυφαίο «Breaking Bad» με τον Μπράιαν Κράνστον στο ρόλο του καρκινοπαθή καθηγητή Χημείας Γουόλτερ Γουάιτ, ο οποίος «μαγειρεύει» μεθαμφεταμίνη μαζί με τον πρώην μαθητή του Τζέσι Πίνκμαν (Ααρον Πολ), με την επιθυμία να εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογενείας του. Η συγκεκριμένη σειρά έχει γίνει αποδέκτης πολλών κριτικών επευφημιών, ειδικά για το γράψιμο και την πρωταγωνιστική παράσταση των Κράνστον και Πολ, και έχει κερδίσει τέσσερα Βραβεία Έμμυ, μαζί με πολλά άλλα βραβεία και υποψηφιότητες.
Τέλος, την λίστα συμπληρώνει το «Game of Thrones», μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές, αν και πέρυσι δεν κατάφερε να βραβευτεί παρά μόνο στην κατηγορία Β’ ανδρικού, με τον αγαπημένο χαρακτήρα του φανταστικού Πίτερ Ντίνκλατζ που δεν αποκλείεται να αποσπάσει και φέτος το βραβείο. Οι ειδικοί αναφέρουν πως στην τηλεοπτική διασκευή αναγκάστηκαν να κόψουν και να συμπιέσουν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο καταπληκτικό βιβλίο της σειράς επικής φαντασίας «A Song of Ice and Fire» του Αμερικανού συγγραφέα Τζωρτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν.
«Modern Family» εναντίον Σέλντον Κούπερ
Στην κατηγορία καλύτερης κωμικής σειράς, η Λένα Ντάνχαμ του «Tiny Furniture» δημιούργησε την πιο πολυσυζητημένη φετινή τηλεοπτική παραγωγή, το «Girls» του ΗΒΟ, το οποίο ακολουθεί τέσσερις φίλες και τις ζωές τους στη Νέα Υόρκη. Η σειρά -που προκάλεσε φέτος αίσθηση- κατάφερε να είναι υποψήφια στην κατηγορία, όπως και η δημιουργός, Λένα Ντάνχαμ – που είναι και πρωταγωνίστρια-, θα είναι υποψήφια Α’ γυναικείου ρόλου για κωμική σειρά. Για άλλη μια χρονιά, το «Big Bang Theory»με τον αξιαγάπητο σπασίκλα Σέλντον Κούπερ, έχει παρουσία στις υποψηφιότητες και θα μονομαχήσει με το «30 Rock», το «Curb your enthusiasm», το «Veep» και, φυσικά, το μεγάλο φαβορί με 14 υπο
Keywords
Τυχαία Θέματα