Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να ορκιστεί πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Αρχικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. “Τι απέδωσε ο μαραθώνιος;” ρώτησε ο Κάρολος Παπούλιας τον Αντώνη Σαμαρά. “Απέδωσε την δεδηλωμένη, την αναγκαία προυπόθεση για μία μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει σταθερότητα και ελπίδα στη χώρα”, απάντησε

ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
“Σας δίνω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, γιατί τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα, είπε, με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
“Δε μένει παρά να δεχθώ το σχηματισμό της κυβέρνησης και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτή την κυβέρνηση που θα έχει μπροστά πολλά και δύσκολα προβλήματα”, του είπε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, ο κ.Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα γίνει τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π.Πικραμμένο. Τα μέλη της κυβέρνησης θα ορκιστούν σε δεύτερο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα