ΕΛ.ΑΣ.: Εκπαίδευση στη διαχείριση παράνομων μεταναστών

Συνεχής είναι η προσπάθεια επιμόρφωσης του αστυνομικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα διαχείρισης μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε, πριν από λίγες ημέρες, η διήμερη εκπαίδευση 37 αστυνομικών στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραμα Βέροιας. Το σεμινάριο είχε θέμα «Εκπαίδευση προσωπικού στις διαδικασίες επιστροφής παράνομων μεταναστών», ενώ η εκπαίδευση προβλέπεται στο πρόγραμμα του έτους 2012 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών

και εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό πρόγραμμα δράσεων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών 2007-2013 και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν εμπειρογνώμονες αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που χειρίζονται συναφή ζητήματα, ενώ στις θεματικές ενότητες του προγράμματος συμπεριλήφθησαν ενδεικτικά αντικείμενα θεωρητικής και πρακτικής διδασκαλίας, που αφορούν:

• τη διοικητική και δικαστική απέλαση (πρακτικά θέματα)

• την κράτηση αιτούντων άσυλο

• τις διαδικασίες εθελούσιων επιστροφών

• την έκδοση αποφάσεων επιστροφής και απέλασης-προβλήματα

• την εγγραφή-διαγραφή από τον Κατάλογο Ανεπιθύμητων

• τη νέα νομοθεσία για την επιστροφή των παράνομων υπηκόων τρίτων χωρών κ.λπ.

Τα πιστοποιητικά σπουδών απένειμε στους συμμετέχοντες ο διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος, αστυνομικός υποδιευθυντής, Διονύσιος Κούγκας.

The post ΕΛ.ΑΣ.: Εκπαίδευση στη διαχείριση παράνομων μεταναστών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα