Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία (ΦΩΤΟ)

Πηγές της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων REFNE ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες από τον εκτροχιασμό ενός σιδηροδρομικού συρμού που έγινε απόψε κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», δήλωσε η ίδια πηγή, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει άμεσα συγκεκριμένα στοιχεία για τον ακριβή απολογισμό του δυστυχήματος.

Σύμφωνα όμως με τις ισπανικές «El Pais» και «ElMundo», που επικαλούνται πηγές από την ηγεσία της αυτονομίας της Γαλικίας,

οι νεκροί προς το παρών είναι τουλάχιστον τριάντα πέντε. Παρόλα αυτά οι πληροφορίες που έρχονται από την Ισπανία είναι συγκεχυμένες καθώς η Refne κάνει λόγο για 24 επιβεβαιωμένους θανάτους. Το δυσάρεστο είναι ότι οι αρχές πιστεύουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους θα συνεχίσει να ανεβαίνει καθώς στο τρένο, του οποίου το παραπροτελευταίο βαγόνι έχει καταστραφεί ολοσχερώς, επέβαιναν 240 άνθρωποι.

Από την πλευρά τους ιατρικές και αστυνομικές πηγές, μετά τον εκτροχιασμό 13 από τα βαγόνια του συρμού κοντά στη διασταύρωση μεταξύ της Γκρανδέιρα και του Σαντιάγο, στις 21.00, τοπική ώρα, μιλώντας στο ισπανικό πρακτορείο EFE ανέβαζαν τον αριθμό των τραυματιών στους 50 και πλέον.

Στο σημείο έχουν φτάσει δυνάμεις τη πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβίσουν τυχόν εγκλωβισμένους επιβάτες αλλά και ασθενοφόρα για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πάντως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ανέβει δραματικά αφού σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα που βρέθηκε στο χώρο της τραγωδίας αναφώνησε με φρίκη «Θεέ μου! Πόσοι νεκροί υπάρχουν εδώ;».

Πηγή φωτογραφιών: elPais/ElMundo

Keywords
Τυχαία Θέματα