Εκρηκτική η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα ρατσιστικά κρούσματα στη χώρα μας, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2012 σημειώθηκαν τόσες επιθέσεις όσες είχαν σημειωθεί τους πρώτους εννέα μήνες της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή του Δικτύου Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2012, καταγράφηκαν – μέσω συνεντεύξεων με τα ίδια τα θύματα – 154 περιστατικά ρατσιστικής βίας, όταν τους πρώτους εννέα μήνες του 2012, ο αριθμός των περιστατικών έφτανε τα 87.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι όπως ανέφερε ο πρόεδρο της Εθνικής

Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου, «πρόκειται για δολοφονική ρατσιστική βία. Δεν επιδιώκει, πλέον, μόνο τον εκφοβισμό, επιδιώκει να αφήσει θύματα και αφήνει θύματα»

Χωροταξικά τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν σε περιοχές του δήμου Αθηναίων όπως Άγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Αττικής και Αμερικής και άλλες περιοχές γύρω από την Ομόνοια αν και αντίστοιχα περιστατικά, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, έχουν σημειωθεί και στην επαρχία (13 στην Πάτρα, τρία στην Κόρινθο αλλά και σε Ρόδο, Νέα Μανωλάδα, Χίο και Κόνιτσα).

Keywords
Τυχαία Θέματα