Εκμετάλλευση μεταναστών (και) στη Βρετανία

Σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίες αναγκάζονται να δουλεύουν εκατοντάδες μετανάστες στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Sunday Times».

Η συντριπτική πλειοψηφία είναι θύματα σύγχρονων δουλεμπόρων οι οποίοι εισάγουν παράνομα εργάτες κυρίως από την ανατολική Ευρώπη. Στη συνέχεια τους αναγκάζουν να εργάζονται με βάρδιες 17 ωρών και με ελάχιστη ή και καθόλου αμοιβή σε εργοστάσια και φάρμες που προμηθεύουν τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Βρετανία.

Εταιρείες μάλιστα όπως οι Marks & Spencer, Sainsbury’s, Tesco

και Asda διέκοψαν τη συνεργασία τους με επιχείρηση στο Κεντ η οποία είναι υπό έρευνα για συμμετοχή της στο παράνομο σύστημα.

Η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι επεσήμανε ότι χιλιάδες εργάτες πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης σε όλη τη χώρα ενώ ο επικεφαλής της GLA, Πολ Μπρόντμπεντ, υπηρεσίας που ιδρύθηκε το 2006 με στόχο να αποτρέψει την εκμετάλλευση των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων, δήλωσε: «Οι συμμορίες του τράφικινγκ κλειδώνουν τους ανθρώπους αυτούς επί έξι, επτά ώρες τη μέρα και μετά τους αναγκάζουν να εργαστούν για 16 ή 17 ώρες. Τα θύματα είναι εντελώς παγιδευμένα».

The post Εκμετάλλευση μεταναστών (και) στη Βρετανία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα