Εισήγηση Σούλτς για μικροκαταθέτες

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μ. Σουλτς σε μία προσπάθεια να προστατέψει τους Κύπριους μικροκαταθέτες, οι οποίοι αναμένεται να πληγούν αρκετά από το επικείμενο “κούρεμα” των καταθέσεων στις Κυπριακές τράπεζες, πρότεινε να μην πληρώσουν τέλος όσοι έχουν αποταμιεύσεις μικρότερες των 25.000 ευρώ.

Ο κ. Σούλτς με δηλώσεις που έκανε στη γερμανική εφημερίδα “Welt am Sonntag” τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής των πελατών των τραπεζών

στη διάσωση ειδικά στις περιπτώσεις που πρόκειται για “τεράστιες τραπεζικές καταθέσεις ασαφούς προελεύσεως”.

Όμως, όπως έσπευσε να καταστήσει σαφές ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μικροκαταθέτες δεν ευθύνονται για την κακοδιαχείριση και για αυτό “η λύση πρέπει να ανταποκρίνεται σε κοινωνικά κριτήρια” και πρόσθεσε ότι “σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρξει βελτίωση, όπως μέσω ενός ελεύθερου ποσού ύψους 25.000″.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η τοποθέτηση της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), ο αντιπρόεδρος της οποίας, Άξελ Τρόοστ, αναφέρει ότι «είναι ακατανόητο να πληρώνει ο μικροκαταθέτης για τα λάθη των τραπεζών» και τονίζει ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο «υπονομεύεται η ασφάλεια των καταθέσεων στην Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα