Ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία ζητάει η Μόσχα με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ-Κάμερον-Ρομπάι για αποφυγή κλιμάκωσης της βίας στην Ουκρανία

Την αποφυγή της περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας συμφώνησαν σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία

επισήμανε η Άγκελα Μέρκελ στον πρόεδρο της Ρωσίας τονίζοντας ότι οι διεθνείς πρωτοβουλίες για επίλυση της κρίσης πρέπει να μην απορρίπτονται. Η συνδιάσκεψη των τεσσάρων ηγετών ακολούθησε την τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, κατά την οποία η Μόσχα υπογράμμισε την ανάγκη επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία ζητώντας τη διαμεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ρωσία επισημαίνει την ανάγκη περιορισμού των «ακραίων δυνάμεων» στην μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ενώ κατηγορεί τους νέους ηγέτες της χώρας για παραβίαση της ειρηνευτικής συμφωνίας που υποστηρίζεται από τη Δύση, αγνοώντας τα συμφέροντα των Ουκρανών στις ρωσόφωνες περιοχές της χώρας.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία ζητάει η Μόσχα με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα