Έγκριση ΠΑΣΟΚ στο έργο του Χατζηδάκη

Την συγκατάβαση τους στο έργο του υπουργείου Ανάπτυξης έδωσαν κατά την συνάντηση του με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη οι εισηγητές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τα θέματα  μεταφορών και ανάπτυξης αντίστοιχα κ.κ. Νίκο Σηφουνάκη και Θάνο Μωραϊτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τις ενέργειες που κάνει το υπουργείο για την τόνωση της ρευστότητας, τη διαπραγμάτευση

για την επανέναρξη των μεγάλων έργων, την πορεία του ΕΣΠΑ, τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την πορεία των εξαγωγών.

Από την μεριά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκαν στην ανάγκη «να συνεχιστεί η προσπάθεια για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας». Τόνισαν μάλιστα στον κ. Χατζηδάκη ότι οι δημόσιες επενδύσεις είναι ανάγκη να γίνουν μοχλός εκκίνησης της οικονομίας και, σε αυτό, τα μεγάλα δημόσια έργα μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα.
Οι κκ Νίκος Σηφουνάκης και Θάνος Μωραΐτης επισήμαναν ακόμη την ανάγκη συνέχισης των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της κατάργησης των γραφειοκρατικών εμποδίων σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το θέμα της ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποκλιμάκωση των τιμών.
Για το ζήτημα με τα αεροδρόμια, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι αναμένεται η πρόταση της επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, όπως συμβαίνει και με άλλες εποπτευόμενες εταιρείες.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα