Έφυγε από τη ζωή ο Τσαρλς Ντέρνινγκ

Ήταν ο κατά βάθος καλόκαρδος αστυνομικός της Νέας Υόρκης που προσπαθούσε να συνετίσει τον Αλ Πατσίνο στην «Σκυλίσια μέρα» του Σίντνεϊ Λουμέτ αλλά και ο διεφθαρμένος αστυνομικός που ταλαιπωρούσε τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο «Κεντρί» του Τζορτζ Ρόι Χιλ.

Ήταν ο αδίστακτος επιχειρηματίας που στην πρώτη κιόλας σκηνή της σάτιρας «Ο κύριος Χούλα Χουπ» των αδελφών Κόεν βούτηξε από το παράθυρο ενός ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης θέτοντας τέλος στη ζωή του και ήταν επίσης ο πατέρας της Τζέσικα Λανγκ στην «Τούτσι» του Σίντνεϊ Πόλακ, όπου έκανε τα γλυκά μάτια στον Ντάστιν Χόφμαν όσο εκείνος υποδυόταν

…την ηρωίδα του τίτλου. Ρανίδες σε έναν ωκεανό από κινηματογραφικούς ρόλους για τον σπουδαίο αμερικανό ηθοποιό Τσαρλς Ντέρνινγκ ο οποίος πέθανε την παραμονή των Χριστουγέννων στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Μια πρόχειρη καταμέτρηση των εμφανίσεων του Ντέρνινγκ σε σινεμά και τηλεόραση θα μας φέρει μπροστά σε περίπου 200 τίτλους. Το περίεργο δε είναι ότι ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ηθοποιός, πουείχε επίσης υπάρξει δάσκαλος χορού αλλά και πυγμάχος, εμφανίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση μπροστά σε κάμερα. Μετά την πρώτη εμφάνισή του το 1953 σε ηλικία 30 χρονών (ένας μικρός ρόλος στην τηλεοπτική σειρά «You are there») ακολούθησε μια δεκάχρονη απουσία. Η καριέρα του άρχισε να παίρνει μπροστά στα 40 και πάλι από την τηλεόραση προτού αποδειχθεί απαραίτητο εργαλείο του κινηματογράφου.

Ο Τσαρλς Ντέρνινγκ συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα τόσο μπροστά στην κάμερα, όσο και πίσω από αυτήν. Επαιξε στις «Αδελφές» και την «Εκρηξη οργής» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, στην «Πρώτη σελίδα» του Μπίλι Γουάιλντερ δίπλα στον Γουόλτερ Ματάου και τον Τζακ Λέμον, στο «Χίντερμπουργκ φλέγεται» του Ρόμπερτ Γουάιζ, στις «Καυτές μαρτυρίες» δίπλα στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Ρόμπερτ Ντιβάλ, στο «Ντικ Τρέισι» του Γουόρεν Μπίτι αλλά και πιο πρόσφατα στην «Ξεχωριστή μέρα» με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μισέλ Πφάιφερ και το «Ω αδελφέ που είσαι;»επίσης των Κόεν και πάλι με τον Κλούνεϊ.

Ακούραστος εργάτης του επαγγέλματός του, ο γεννημένος στο Χάιφολς της Νέας Υόρκης Τσαρλς Ντέρνινγκ εξακολουθούσε να βρίσκεται στις επάλξεις. Όταν πέθανε, η τελευταία ταινία του, «Scavenger Killers» δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Τσαρλς Ντέρνινγκ προτάθηκε δυο φορές για το Οσκαρ Β’ ρόλου αλλά ποτέ δεν το κέρδισε. Οι ταινίες που τον οδήγησαν στην πεντάδα των υποψηφίων δεν ήταν από τις καλύτερές του: το «Καλύτερο πορνείο του Τέξας» (1982) και το «Να ζει κανείς ή να μην ζει» (1983).

Πηγή: http://newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα