Εύσημα Τόμσεν για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος

Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τήρηση και την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ποτήρι είναι πια περισσότερο από μισογεμάτο».

Στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Τόμσεν απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων, ανέφερε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις φόρων σε ΦΠΑ

στην εστίαση και στο πετρέλαιο θερμασμένης, «εάν η κυβέρνηση μπορέσει να εξεύρει τα έσοδα από αλλού».

Πάντως, ο κ. Τόμσεν είπε πως δεν είναι ευχαριστημένος με τη φορολογική διοίκηση, σημειώνοντας ότι πρέπει να πληρώσουν περισσότερα οι πλούσιοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Τόνισε επίσης πως θα πρέπει να αποχωρήσει από το δημόσιο το προσωπικό που δεν αποδίδει σύμφωνα με τα κριτήρια της Τρόικα, ενώ τόνισε ότι δε θα ληφθούν άλλα μέτρα. Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά την επιστροφή επενδυτών στην Ελλάδα, καθώς όπως είπε, «δίνουν σημασία στις αλλαγές που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση».Σύμφωνα με τα «Νέα», ο κ. Τόμσεν παράλληλα είπε ότι «η τρόικα δεν είχε εγκρίνει ποτέ τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank», σημειώνοντας ότι δεν είναι σωστό ότι η τρόικα επέμενε στην ματαίωση της συγχώνευσης.«Δεν είχαμε “εγκρίνει” πότε όπως λέτε εσείς αυτή την συναλλαγή. Ήταν μια συμφωνία μεταξύ δυο ιδιωτικών οντοτήτων. Από νωρίς είχαμε εγείρει ανησυχίες για το εάν αυτή η συναλλαγή ήταν ορθή σε επίπεδο πολιτικής. Ποτέ δεν είχαμε εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή όπως το λέτε. Ήταν σαφές από την αρχή πως αυτές οι οντότητες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον EFSF».
Keywords
Τυχαία Θέματα