Εφορία-Γκέιτ, όπως Γουότεργκεϊτ για τον Ομπάμα!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δεν είναι κανείς ό,τι δηλώνει αν δεν το επιβεβαιώνει στην πράξη.

Ο Μπάρακ Ομπάμα δηλώνει προοδευτικός, αριστερός και πιστός σε κανόνες δημοκρατικούς, δηλαδή κανόνες που στηρίζονται σε νομιμότητα και ηθική.

Αλλά ΔΕΝ είναι τίποτα από όλα αυτά. Αντίθετα όλα δείχνουν ότι δεν έχει διαφορές από τον «δεξιό» Ρεπουμπλικάνο Νίξον, τον πρώτο πρόεδρο που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα γιατί είχε βάλει τον υπό τον έλεγχό του κρατικό μηχανισμό να παρακολουθεί τους αντιπάλους του στο διαβόητο σκάνδαλο «Ουτεργκέιτ».

Ο Ομπάμα

βρίσκεται σε δίνη παρόμοιου σκανδάλου. Αν αποδειχθεί ότι κάποιος στενός του συνεργάτης είχε ανάμειξη τότε πιθανόν να εξαναγκαστεί ακόμα και σε παραίτηση.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, που οδήγησαν ήδη σε παραίτηση τον επικεφαλής της Αμερικάνικης Εφορίας ο κρατικός μηχανισμός είχε βάλει στο στόχαστρο και παρακολουθήσεων και ερευνών τους Αμερικανούς που είχαν κάνει χορηγίες στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Στις ΗΠΑ οι χορηγίες είναι νόμιμες και δημόσιες.

Όπως αποδεικνύεται όμως εφοριακοί «ξετίναζαν» σε παράλληλους ελέγχους και σε κυρώσεις εκείνους που έκαναν δωρεές στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο ίδιος ο Ομπάμα παρουσιάστηκε ως θύμα και με δηλώσεις του ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία όσων εφοριακών έκαναν αυτές τις κινήσεις. Ωφελούμενος όμως είναι ο ίδιος. Μπορεί κάποιος συνεργάτης του να έκανε τέτοια έρευνα ερήμην του «αφεντικού».Θεωρητικά ναι αλλά πρακτικά όχι.

Το σκάνδαλο έρχεται λίγο μετά τις αποκαλύψεις ότι η ηγεσία Ομπάμα ήταν ωφελούμενη από τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων του περίφημου πρακτορείου «Ασοσιέιτεντ Πρες».

Και σε αυτό ο Λευκός Οίκος δηλώνει … (εξ)απατημένος σύζυγος αλλά θυμίζει πολύ τις έντονες αρνήσεις του Νίξον αλλά και αρχικά του Κλίντον στο σκάνδαλο «Μόνικα Λεβίνσκι».

Οι ‘Ελληνες παρακολουθούν με ενδιαφέρον την συμπεριφορά Ομπάμα καθώς αυτές τις ημέρες φαίνεται να ευνοεί την Τουρκία με επισκέψεις Ερντογάν κλπ σε βάρος της Ελλάδας επειδή ο Αντ. Σαμαράς δεν προωθεί αμερικάνικα συμφέροντα. Μήπως είχαν στρώσει χαλί οι Αμερικανοί επί Γιώργου «Μινεζότα» Παπανδρέου και φοβούνται μήπως το τραβήξει κάποιος;

Keywords
Τυχαία Θέματα