Εμπλοκή υπουργού της Μέρκελ σε σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας

Την παραίτησή του υπέβαλε υπουργός της Μέρκελ, μετά το σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας που ξέσπασε και τις αποκαλύψεις που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή βουλευτή του SPD, κυβερνητικού εταίρου της καγκελαρίου.

Ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υπουργός Εσωτερικών ως τον Δεκέμβριο και μετέπειτα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη νέα κυβέρνηση του «μεγάλου συνασπισμού» (CDU/CSU-SPD), φέρεται να ενημέρωσε αξιωματούχους του SPD για διεθνή έρευνα που ήταν σε εξέλιξη για το δίκτυο παιδικής πορνογραφίας.

Ο Φρίντριχ, ο οποίος ανήκει στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) παραδέχθηκε ότι του ασκήθηκε μεγάλη πίεση προκειμένου να παραμείνει στη θέση του και όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να ανακοινώσει ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην Αγκελα Μέρκελ: «Η πίεση έχει γίνει υπερβολικά μεγάλη, δεν μπορώ πλέον να κάνω τη δουλειά μου με την απαιτούμενη συγκέντρωση, ησυχία και πολιτική στήριξη».

Ο 44χρονος βουλευτής, Σεμπάστιαν Έντατι, που φέρεται να εμπλέκεται στη υπόθεση, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη, παρόλα αυτά παραιτήθηκε από το κοινοβούλιο επικαλούμενους λόγους υγείας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το γεγονός ότι έγινε γνωστό πως ο Φρίντριχ ενημέρωσε τον επικεφαλής του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τον Οκτώβριο ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Εντάτι, ήταν η αφορμή για να πάρει τεράστιες διαστάσεις η υπόθεση αυτή, καθώς ο Γκάμπριελ στη συνέχεια ενημέρωσε και άλλα στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Ανόβερου, που εξετάζουν την εμπλοκή του Εντάτι στην υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας, κατήγγειλαν ότι η διαρροή των πληροφοριών ενδέχεται να έβλαψε την έρευνά τους και όπως αναφέρει ο Γεργκ Φρέλιχ, εισαγγελέας στο Ανόβερο, ο Εντάτι φαίνεται ότι ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την έρευνα.

Το αποτέλεσμα αυτής της διαρροής όπως μεταδίδουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο Εντάτι να ενδεχομένως να κατέστρεψε ενοχοποιητικά στοιχεία διαγράφοντας από τον υπολογιστή του αρχεία.

Ο Φρίντριχ επιμένει από την πλευρά του λέγοντας ότι δεν έδρασε ανάρμοστα, αλλά σύμφωνα με τον νόμο ενημερώνοντας για την έρευνα το SPD, που την περίοδο εκείνη ήταν σε συζητήσεις με την Μέρκελ για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες θα μπορούσαν να εξέταζαν το ενδεχόμενο να προσφέρουν μια υπουργική θέση στον Εντάτι.

Όπως δήλωσε η Μέρκελ, δέχθηκε την παραίτηση του Χανς-Πέτερ Φρίντριχ «με μεγάλο σεβασμό και μεγάλη λύπη», τονίζοντας ότι «αυτή δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του στο υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας», ενώ συμπλήρωσε πως αναμένει τις προτάσεις του Αρχηγού της CSU, Χορστ Ζεεχόφερ.

The post Εμπλοκή υπουργού της Μέρκελ σε σκάνδαλο παιδικής πορνογραφίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα