Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί σήμερα 28η Οκτωβρίου η στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

Παρότι, το 2010 με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποσύρθηκαν από τις παρελάσεις τα μηχανοκίνητα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων, σήμερα, τρία χρόνια μετά, τανκς και μαχητικά αεροπλάνα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη,

μαζί με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς, οι οποίοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να «εμποδίσουν» τυχόν επεισόδια. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στην μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα, πάνω από τη Θεσσαλονίκη θα ίπτανται σήμερα 12 μαχητικά σε σχηματισμό τεσσάρων τριάδων, ενώ ένα F16 Block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας θα προηγείται του σχηματισμού, προσφέροντας θέαμα με τις επιδείξεις του. Τα αεροσκάφη που θα διασχίσουν τον ουρανό της συμπρωτεύουσας θα είναι μαχητικά τύπου F-16, Μιράζ 2000, F4 και βομβαρδιστικά τύπου Α7. Μαζί με τα αεροσκάφη θα πετάξουν και 5 ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς.

Επί του οδοστρώματος θα παρελαύνουν μόνο μηχανοκίνητες μονάδες που εδρεύουν εντός του νομού Θεσσαλονίκης. Επομένως, όσοι βρεθούν στην παρέλαση θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων μία ύλη αρμάτων μάχης τύπου LEO 1A5, ένα μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού από τεθωρακισμένα οχήματα, τάγμα διαφόρων τύπων και μία μοίρα αυτοκινούμενων πυροβόλων και συστοιχιών πυραύλων MLRS και HAWK.

The post Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα