Δ.Παπαδημούλης: Όχι αντιπολίτευση “γιουρουσιού”

Του Δημήτρη Παπαδημούλη, Κοινοβ. Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ

Η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου έχει ισχυρό συμβολισμό. Καθένας από τους τρεις βασικούς σκοπούς της αναδεικνύει και τις σημαντικότερες πτυχές της κρίσης και των αιτίων της. Αναδεικνύει όμως και την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή πολιτικής.

Πρώτος λόγος της επίσκεψης είναι η στήριξη του μνημονίου, που έχει αποδειχθεί καταστροφικό, επικίνδυνο κι επιζήμιο για τη χώρα και τους

πολίτες.

Η κυρία Μέρκελ έχει βάλει πολύ το χεράκι της για την δημιουργία, την επιβολή και την δογματική συνέχισή του, αφού εξυπηρετεί τόσο τις γερμανικές τράπεζες όσο και τα γερμανικά ηγεμονικά σχέδια σε βάρος των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, ευρισκόμενο και σε συμφωνία με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες των τεχνοκρατών των Βρυξελλών.

Δεύτερος λόγος είναι η στήριξη των συμφερόντων της χώρας της και κυρίως των γερμανικών επιχειρήσεων, ενόψει του νέου κύματος ιδιωτικοποιήσεων που ορισμένοι το αντιλαμβάνονται ως πάρτι, όπως-όπως και όσο-όσο.

Ως αντάλλαγμα, θα προσφέρει την υπόσχεση παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Η “προσφορά” αυτή υποστηρίζεται από τις γερμανικές μελέτες, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν τους συμφέρει μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο τρίτος λόγος είναι να στηρίξει την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς τα μέτρα, σε συνδυασμό με το «ΚαρούζοςGate» και την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» που είχε κρατήσει στο σπίτι του ο κ. Βενιζέλος, δημιουργούν μεγάλες ρωγμές.

Όλος αυτός ο θλιβερός τραγέλαφος με κεντρικό πρωταγωνιστή τον κ. Βενιζέλο δίνει μια εικόνα κράτους – “οπερέτα”. Υπογραμμίζει τη διαφορά των κυβερνήσεων της Ελλάδας από αυτές άλλων χωρών, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Γαλλία.

Η λίστα Φαλτσιανί – Λαγκάρντ υπάρχει από το 2009, οι άλλες χώρες την αξιοποίησαν και έχουν μαζέψει ήδη αρκετά χρήματα από τους δικούς τους φοροφυγάδες.

Η κυβέρνηση, η Βουλή και η Δικαιοσύνη οφείλουν, τώρα περισσότερο από ποτέ, απαντήσεις, αποτελέσματα και κυρώσεις γι’ αυτήν την κραυγαλέα συγκάλυψη.

Η κυβέρνηση αυτή εφαρμόζει την ίδια και χειρότερη πολιτική με τις κυβερνήσεις Παπαδήμου και Παπανδρέου, συνεχίζοντας τη λεηλασία των φτωχότερων στρωμάτων και του δημόσιου πλούτου, αδιαφορώντας για τη σύλληψη της τεράστιας φορολογητέας ύλης που διαφεύγει.

Το σκάνδαλο Siemens, το λαθρεμπόριο καυσίμων, η χωρίς αντάλλαγμα χρήση των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα, στα οποία προστίθεται η τεράστια σπατάλη των εξοπλισμών.

Τα περί δήθεν “σκληρής διαπραγμάτευσης” υπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Η τρόικα, βλέποντας μία κυβέρνηση που εγκατέλειψε τις προεκλογικές αλλά και τις μετεκλογικές της δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, προωθεί και επιβάλλει την επαναδιαπραγμάτευση προς το χειρότερο.

Τα ήδη προαποφασισμένα μέτρα είναι τα πιο άγρια, άδικα, αδιέξοδα και υφεσιακά των χρόνων του μνημονίου.

Σ’ αυτή την επίσκεψη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επέλεξε να είναι με τους πολίτες που θα διαδηλώσου

Keywords
Τυχαία Θέματα