Δούρου: Οι συλλήψεις στα Μέγαρα υπηρετούν εργολαβικά συμφέροντα

Την μετατροπή των προσαγωγών του δημάρχου Μεγάρων, ενός αντιδημάρχου, δύο δημοτικών συμβούλων και τεσσάρων ακόμα πολιτών, σε συλλήψεις, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η υποψήφια για την περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου, λέγοντας πως συνιστά πρόκληση και εκφοβισμό εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ενώπιον του δικαστηρίου αναμένονται να βρεθούν σήμερα οι οκτώ συλληφθέντες από

τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής αλλά και φορείς δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη δυσαρέσκειά τους στην επιβολή διοδίων από την Ολύμπια Οδό.

Η κ. Δούρου εκτιμά πως οι εν λόγω συλλήψεις αποτελούν «πρόκληση για το περί δικαίου αίσθημα και απόπειρα εκφοβισμού των πολιτών που διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής της αύξησης των διοδίων σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης». Η «παρακώλυση συγκοινωνιών» και η «διατάραξη της κοινής ησυχίας» αποτελούν προσχηματική δικαιολογία για την παρεμπόδιση της δίκαιης διαμαρτυρίας των πολιτών, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εμμένει στο δίπτυχο της βίας και της καταστολής της κοινωνικής διαμαρτυρίας, υπηρετώντας αλλότρια, εργολαβικά συμφέροντα».

«Μια στείρα κι επικίνδυνη εμμονή που δεν λαμβάνει υπόψη της ότι η βίαιη καταστολή και ο εκφοβισμός δεν καταστέλλουν το κίνημα των πολιτών. Το ενδυναμώνουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Μενέλαος Μυρίλλας

The post Δούρου: Οι συλλήψεις στα Μέγαρα υπηρετούν εργολαβικά συμφέροντα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα