«Δουλεύουμε για να πληρώνουμε… φέσια»

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Σε δύσκολη θέση έχουν περιέλθει οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς τα νέα φορολογικά μέτρα είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτα για πολλές επιχειρήσεις, την ώρα που η μη κάλυψη των υποχρεώσεων προς το κράτος επιφέρει «τσουχτερά» πρόστιμα, τα οποία επίσης είναι αρκετά.

Τόσο οι φορείς που εκπροσωπούν τους επιχειρηματίες, αλλά και οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες εκφράζουν μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι στα έξοδα τους προστίθενται τόσες υποχρεώσεις, με πολλούς να θεωρούν πιθανό τον κίνδυνο του λουκέτου,

όπως έχει ήδη συμβεί σε εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι αντιδράσεις σύσσωμων των φορέων προς την κυβερνητική πολιτική, έχουν γίνει θέμα συζήτησης σε στελέχη της κυβέρνησης, με το ενδεχόμενο να αλλάξουν ορισμένα μέρη της νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στα μικρομεσαία στρώματα της ελληνικής οικονομίας είναι η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, καθώς την τελευταία τριετία, από το 2010, αυξάνεται συνεχώς η φορολογία και παράλληλα μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις.

Ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει αυξηθεί κατά 700% από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι πλέον αυξημένος έως και 900%.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Karfitsa.gr.

The post «Δουλεύουμε για να πληρώνουμε… φέσια» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα