«Δολοφόνος» ο Τατσόπουλος

Νέα στήλη απέκτησε στην Athens Voice ο Πέτρος Τατσόπουλος και το όνομα αυτής… «Δολοφονίες χαρακτήρων».

Και αν αναρωτιέστε τι θέματα θα ανεβαίνουν ο ίδιος εξηγεί μιλώντας με πολλούς συμβολισμούς:

«Η “δολοφονία χαρακτήρα”, όπως άκομψα αλλά κυριολεκτικά μεταφράζεται το character assassination, είναι μια τεχνική τόσο αρχαία όσο και η σκατοψυχία του ανθρώπου, μολονότι τα τελευταία χρόνια (ορισμένοι τη θεωρούν συνομήλικη με τα

social media) ξεπέρασε σε αποτελεσματικότητα και τις πιο νοσηρές ονειρώξεις του Τζόνσον. Βασίζεται σε μια απλή, σχεδόν απλοϊκή αρχή. Για τους συντριπτικά περισσότερους συμπολίτες μας δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτε – άρα μπορούμε και να γεμίσουμε το άδειο κουτάκι τους με όποια «πληροφορία» μας πλασάρουν. Συν τω χρόνω αποκτούμε κι ένα είδος αυτοματισμού, όμοια με σκυλάκια του Παβλόφ. Ταξινομούμε το κουτάκι στο αντίστοιχο ράφι και το ανοίγουμε ή δεν το ανοίγουμε, ανάλογα με την ετικέτα που έχουμε a priori επικολλήσει. Αναγράφει η ετικέτα «Λαϊκιστής»; Φτου, κακά. Αναγράφει απεναντίας «Οργανικός Διανοούμενος»; Αδυνατούμε να ανοίξουμε το κουτάκι χωρίς το μυαλό μας να τρέξει σε πουλημένα τομάρια και αργυρώνητες ανταποκρίσεις. Μπανγκ. Πάρε κάτω το τομάρι. Σιγά μην ενδιαφερθείς έπειτα και για όσα πρέσβευε το πτώμα…»

Στο πρώτο του άρθρο ο ίδιος… «πυροβολεί» και «σκοτώνει» τους Λίντον Τζόνσον, Γκολντγουότερ και φυσικά… τη Μαρία Ρεπούση!

Keywords
Τυχαία Θέματα