Δωδεκαμέλης τρομοκρατική ομάδα πίσω απο την επίθεση στη Βοστώνη

Έναν δωδεκαμελή τρομοκρατικό πυρήνα βλέπει το FBI πίσω από τους δύο τρομοκράτες- βομβιστές της Βοστώνης, οι οποίοι περίμεναν πολλά χρόνια μέχρι να γίνουν οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «Drudgereport», το ομοσπονδιακό γραφείο έχει κιόλας πραγματοποιήσει πάνω από χίλιες επιχειρήσεις στο πλαίσιο εντοπισμού των μελών του τρομοκρατικού πυρήνα.

Ανακοίνωση του FBI τονίζει πως οι αδελφοί Τσαρνάεφ είχαν εκπαιδευτεί για την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστώνη,

ενώ ετοίμαζαν και νέα παρόμοια χτυπήματα. Οι αμερικανικές αρχές είναι σχεδόν βέβαιες πως τα δύο αδέρφια δεν έδρασαν αυτόνομα καθώς ναι μεν επρόκειτο για αυτοσχέδιους μηχανισμούς που όμως δεν θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν μόνο μέσω πληροφοριών από την Google.

Στο μεταξύ τρεις ύποπτοι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, ανακρίνονται από τις αμερικανικές αρχές.

Για τον μεγαλύτερο αδερφό του τραυματισμένου Τζοχάρ Τσαρνάεφ, το νεκρό Ταμερλάν, CIA και FBI θεωρούν ότι αυτός έκανε «πλύση εγκεφάλου» στον 19χρονο δευτεροετή φοιτητή της Ιατρικής.

Μάλιστα, πράκτορες του FBI, σύμφωνα με την μητέρα των αδερφών, Zubeidat, είχαν επισκεφθεί την οικογένεια πριν από δύο χρόνια κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για εξτρεμιστική δράση του Ταμερλάν και μάλιστα τότε είχαν διαβεβαιώσει τους γονείς του ότι τον παρακολουθούν σε κάθε του βήμα. Στο λογαριασμό του στο Τwitter, ο Ταμερλάν είχε αναρτήσει ένα κομμάτι από την μυθολογία του Τζιχάντ (ιερός πόλεμος), γεγονός που τον είχε ενοποχιήσει ότι βλέπει με… καλό μάτι την Αλ Κάιντα.

Tα δύο αδέρφια είναι γνωστό πως ήταν φανατικοί των social media ενώ η φράση «με θέλημα του Θεού» ήταν η φράση που επικρατούσε στις περισσότερες δημοσιεύσεις τους.

Για τον θείο τους, τα δύο αγόρια προσηλυτίστηκαν από «κάποιους», όχι όμως από Ρώσους και Τσετσένους. Ωστόσο, ο Ταμερλάν είχε επισκεφθεί τη Ρωσία για έξι μήνες τον Ιανουάριο του 2012, αφήνοντας την 24χρονη σύζυγό του Κάθριν Ράσελ και την τρίχρονη κόρη τους Ζαχάρα στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα