ΔΝΤ: Σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα αλλά…

Για την εικόνα που σχημάτισαν οι κύριοι της Τρόικας κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν αυτές τις μέρες οι απεσταλμένοι της κύριοι της Τρόικα με τα μέλη της ελληνικής Κυβέρνησης μίλησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ ο οποίος αναφέρθηκε σε «σημαντική πρόοδο» αλλά με ορισμένα θέματα που «παραμένουν σε εκκρεμότητα».

«Δεδομένου ότι θα απαιτηθούν πρόσθετες εργασίες, τεχνικής φύσεως, για το διακανονισμό

των εν λόγω θεμάτων, η αποστολή θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα, ώστε εν τω μεταξύ να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες», ανέφερε ο κ. Μάρεϊ στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
Ουσιαστικά ο κ. Μάρεϊ ανακοίνωσε ότι η αποστολή πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου για να συνεχίσει το έργο της όσον αφορά την αναθεώρηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Ερωτώμενος για το αν υπήρξε αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, όπως είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2011 ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας ότι οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στις αρχές του ερχόμενου μήνα.
Αναφορικά με το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, ο κ. Μάρεϊ σημείωσε τέλος ότι είναι ένα ζήτημα που εξετάζεται από τους εκπρόσωπους της τρόικας και τις ελληνικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα