ΔΝΤ: Σας λείπουν 2 δισ. ευρώ

«Τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό διαπιστώνει το ΔΝΤ ύψους 2 δισ. ευρώ. Γι’ αυτό τονίζει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα , καθώς το πρωτογενές έλλειμμα θα ανέλθει στα 4 δισ. ευρώ, αντί των 2 δισ ευρώ που είναι η αρχική πρόβλεψη του μνημονίου.

Μέσα από εκθέσεις που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα, το ΔΝΤ προειδοποιεί για τον κίνδυνο μεταρρυθμιστικής κόπωσης στην

Ελλάδα.

Προειδοποιεί, επίσης, πως η πρόσφατη επιδείνωση του πολιτικού και οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αποτελεί ένδειξη για πιθανή μεταρρυθμιστική κόπωση, κάτι που εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος.

«Η επιδείνωση των μακροοικονομικών μεγεθών και η άνιση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων έχουν επίπτωση τα έσοδα του τρέχοντος έτους, ενώ οι περιορισμοί στη χρηματοδότηση οδηγούν σε υπό-εκτέλεση του προϋπολογισμού δαπανών», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΔΝΤ.

«Η αποστροφή κινδύνου αυξήθηκε απότομα, καθώς εντάθηκαν οι φόβοι για την πιθανή έξοδο της Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, και αυξήθηκαν οι ανησυχίες για την υγεία του ισπανικού τραπεζικού συστήματος», τονίζουν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΔΝΤ, σχολιάζοντας την εξέλιξη των κίνδυνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα από τον Απρίλιος 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα