Διπλωματικό αδιέξοδο και πάλι στην Ουκρανία – Ενισχύονται τα ρωσικά στρατεύματα

Η «εκεχειρία λόγω Πάσχα» που έχει κηρύξει το Κίεβο δεν υιοθετείται από την πλευρά των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν καταλάβει σειρά δημοσίων κτηρίων σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, αφού δεν δείχνουν καμία διάθεση να αποχωρήσουν από αυτά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι «τίποτε δεν θα εμπόδιζε» την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, οι οποίες περνούν την χειρότερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε που θα εμπόδιζε την εξομάλυνση (των σχέσεων)

και μια φυσιολογική συνεργασία», δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. «Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Όχι μόνον από εμάς. Αυτό εξαρτάται από τους εταίρους μας», σημείωσε.

Η Μόσχα παράλληλα ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία με το πρόσχημα των τακτικών στρατιωτικών ασκήσεων, παρά την πολυπόθητη συμφωνία της Γενεύης για την εκτόνωση της έντασης στην χώρα.

«Ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις στρατοπεδεύουν εκεί μόνιμα, άλλες βρίσκονται εκεί για ενίσχυση, με φόντο αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ας με συγχωρέσετε αλλά, αυτή (η Ουκρανία) είναι μια χώρα στην οποία μόλις σημειώθηκε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, επομένως φυσιολογικά οποιαδήποτε χώρα θα λάβει ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης για να εγγυηθεί τη δική της ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ως κυρίαρχο κράτος, η Ρωσία είναι ελεύθερη να αναπτύξει στρατεύματα οπουδήποτε στο έδαφός της χωρίς περιορισμούς, σημείωσε επίσης ο Πεσκόφ, ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες για ανάμειξη του ρωσικού στρατού στα γεγονότα που σημειώνονται εντός του ουκρανικού εδάφους.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Διπλωματικό αδιέξοδο και πάλι στην Ουκρανία – Ενισχύονται τα ρωσικά στρατεύματα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα