Δημοσκόπηση: Πρωτιά Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Ισόπαλοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά φαίνεται να συγκεντρώνει ο νυν δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε ενόψει των δημοτικών εκλογών για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η δημοσκόπηση

παρουσιάζει ισόπαλους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αυξημένα τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.

Η πρόθεση ψήφου στον Δήμο Θεσσαλονίκης:

Στο ερώτημα «εάν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε;» τα αποτελέσματα της έρευνας για τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι τα ακόλουθα:

-Νέα Δημοκρατία: 18,4%
-ΣΥΡΙΖΑ: 18,4%
-Χρυσή Αυγή: 7,7%
-ΠΑΣΟΚ: 4,5%
-ΚΚΕ: 3,4%
-ΔΗΜΑΡ: 2,2%
-ΑΝΕΛ: 1,8%
-Οικολόγοι Πράσινοι: 1,3%
-ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,3%

Από την ισοπαλία, κερδισμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού στις εκλογές του Ιουνίου 2012 στον δήμο Θεσσαλονίκης η ΝΔ ήταν μπροστά με 7,9 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς είχε πάρει 32,4% έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ, 10% του ΠΑΣΟΚ, 8% της ΔΗΜΑΡ, 7,8% των ΑΝΕΛ, 5,8% της ΧΑ, 0,9% των Οικολόγων και 0,3% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στη συνέχεια, η δημοσκόπηση ασχολείται με την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα το πως αποτιμούν οι Θεσσαλονικείς το έργο του Γιάννη Μπουτάρη με τα αποτελέσματα να είναι τα ακόλουθα:

Το 54% των ερωτηθέντων αξιολογεί ως «μάλλον θετικό» το έργο της διοίκησης Μπουτάρη.

Το 36% το αξιολογεί ως «μάλλον αρνητικό».

Τέλος, ενδιαφέρον έχει και το τρίτο σκέλος της έρευνας, το οποίο αφορά στη γνώμη των Θεσσαλονικέων ως προς τα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ως πιθανά να διεκδικήσουν το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Στο ερώτημα «ποιον θα θέλατε για επόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης;» τα αποτελέσματα που προέκυψαν μέσω αυθόρμητων απαντήσεων από ανοιχτή λίστα πιθανών υποψηφίων είναι τα ακόλουθα:

-Γιάννης Μπουτάρης: 30%

-Γιάννης Ιωαννίδης (βουλευτής ΝΔ): 7%

- Σταύρος Καλαφάτης (αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος):7%

- Κώστας Γκιουλέκας (βουλευτής ΝΔ): 2%

- Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ): 2%

- Χρήστος Μάτης (Ενεργοί Πολίτες- Οικολογία στην πράξη): 1%

-Αρης Καζάκος: 1%

-Παναγιώτης Ψωμιάδης: 1%

-Χωρίς συγκεκριμένη προτίμηση: 12%

-Δεν ξέρω- Δεν απαντώ: 28%

The post Δημοσκόπηση: Πρωτιά Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Ισόπαλοι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα