Δημιουργία Διεθνούς Παρατηρητηρίου για τον ρατσισμό

Στο πλαίσιο διημερίδας που οργάνωσε το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ και η ΔΟΔ, αποφασίστηκε η δημιουργία Διεθνούς Παρατηρητηρίου για την καταγραφή των φαινομένων νεοναζισμού, φασισμού και ρατσισμού, υπό τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Το Παρατηρητήριο θα καταγράφει υλικό από τα ΜΜΕ και θα παρεμβαίνει με σεμινάρια

ενημέρωσης και κατάρτισης, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ. Το υλικό αυτό θα συγκεντρώνεται σε μια έκθεση που θα δημοσιεύεται σε ετήσια βάση και θα υιοθετείται από το Διεθνές Παρατηρητήριο.

Με αυτόν τον τρόπο τα ΜΜΕ θα αυτορρυθμίζονται με τη συμμετοχή φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ελλάδα στο οποίο έχει συμβάλει λαϊκιστικός λόγος των ΜΜΕ, όπως τόνισαν όλοι οι ομιλητές.

Στο ελληνικό τμήμα του Παρατηρητηρίου, η σύσταση του οποίου θα αποφασιστεί σε επόμενη συνάντηση, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών ενώσεων, των Πανεπιστημίων, το Δίκτυο καταγραφής ρατσιστικής βίας-με τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα- καθώς και εκπρόσωποι από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

The post Δημιουργία Διεθνούς Παρατηρητηρίου για τον ρατσισμό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα