ΔΗΜΑΡ σε τεντωμένο σκοινί!

«Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα»! Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτεται ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, καθώς, μολονότι η εισήγησή του πέρασε κατά πλειοψηφία (από τα 111 μέλη, ψήφισαν τα 107 εκ των οποίων 77 υπέρ, 22 δήλωσαν αποχή και 8 «παρών»), η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του ήταν έντονη. Από τη μία, το νούμερο 2 του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος μίλησε δημόσια για πρώτη φορά, έπειτα από σχεδόν δυο βδομάδες «απουσίας» και, από την άλλη,

τα 182 στελέχη της ΔΗΜΑΡ, που κατέθεσαν κείμενο καταγράφοντας τη διαφωνία τους σε ό,τι αφορά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, φρόντισαν να δημιουργήσουν κλίμα διάσπασης.

Ειδικότερα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, την εμφάνισή της στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση, έκανε μια γραπτή δήλωση, με την οποία 182 στελέχη έπνεαν μένεα κατά του κ. Κουβέλη. «Η ΔΗΜΑΡ, με την απόφασή της να εγκαταλείψει το καράβι, εμφανίστηκε να κάνει ένα άλμα στο κενό» σημείωναν ασκώντας κριτική για αδικαιολόγητη μεγέθυνση της διαφωνίας, ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη πήρε ο γραμματέας της ΚΕ, Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος, αφού τόνισε ότι «η αποχώρηση από την κυβέρνηση ήταν λάθος επιλογή, σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο», ζήτησε να δείξουν όλοι μετριοπάθεια στις κρίσεις τους για την αποχώρηση από την κυβέρνηση, επειδή «καραδοκεί ο κίνδυνος μιας μίζερης εσωστρέφειας».

Ο Νίκος Μπίστης, αν και δεν παρέστη στη συνεδρίαση, έστειλε επιστολή δείχνοντας στον υπεύθυνο τον κ. Κουβέλη, όπως είπε: «Δεν άντεξε, γιατί τώρα τελείωσαν τα ψέματα και έπρεπε να αποφασίσει την πραγματική συμμετοχή του κόμματος.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος τςη ΔΗΜΑΡ, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι ερήμην όλων, όχι μόνο εξέδιδε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά έκλεισε και την ΕΡΤ για να προσθέσει στη δευτερολογία του, ότι το κόμμα δεν είναι ούτε «ήπια εκδοχή» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα