ΔΗΜΑΡ: Απαράδεκτες πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την σταυροδοσία στις ευρωεκλογές

H επιλογή της σταυροδοσίας αντί της λίστας στις ευρωεκλογές, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και να λειτουργήσει στην κατεύθυνση εκδημοκρατισμού των κομμάτων και της δημόσιας ζωής εκτιμά η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ κάνει λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες» αναφορικά με τον τρόπο που αποφασίστηκε από κυβερνητική πλευράς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αγίου Κωσταντίνου εκτιμάται ότι «ο αιφνιδιαστικός τρόπος, ωστόσο, με τον οποίο επιχειρείται να εισαχθεί, λίγες εβδομάδες

προ των εκλογών, καταγράφει πολιτικές σκοπιμότητες απαράδεκτες». «Η πολιτική χρήση της εκλογικής νομοθεσίας και η αποσπασματική νομοθέτηση κανόνων, παραμονές εκλογικής διαδικασίας, προδίδει ιδιοτελή σπουδή και απόπειρα να εξυπηρετηθούν προτεραιότητες εσωκομματικού χαρακτήρα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η εκλογική νομοθεσία δεν είναι – και δεν μπορεί να είναι- εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικών συσχετισμών. Η Δημοκρατική Αριστερά έχει προτείνει ένα συνολικό σχέδιο για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος που περιλαμβάνει αλλαγή του εκλογικού νόμου και της νομοθεσίας για το «πολιτικό χρήμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Μενέλαος Μυρίλλας

The post ΔΗΜΑΡ: Απαράδεκτες πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την σταυροδοσία στις ευρωεκλογές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα