Διεθνές συνέδριο για την επανένταξη της πάλης στους Ολυμπιακούς

Στις 18 Μαρτίου στην πόλη της Μόσχας, θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (FILA). Στην απόφαση αυτή, προέβη η επιτροπή διεξόδου από την κρίση, η οποία συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή στην Ελβετία. Να σημειωθεί, πως μια μέρα πριν ο Νέναντ Λάζοβιτς, ο εκτελών χρέη προέδρου της FILA, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ, με τον οποίο για αρκετή ώρα συζητούσε τους λόγους που οδήγησαν ένα τόσο ιστορικό και δημοφιλές αγώνισμα προ των πυλών της εξόδου από την Ολυμπιάδα. Εστίασαν επίσης στο πώς το αγώνισμα της πάλης, θα μπορέσει

να κερδίσει στα σημεία, κατά την παρουσίαση του προγράμματός του ενώπιον της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ στις 29 Μαίου, τα υπόλοιπα 7 αθλήματα που διεκδικούν την είσοδό τους στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης, ήδη έχει αρχίσει τη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να ανακοινώσει τη συνεργασία της με διεθνή εταιρεία μάρκετινγκ που θα αναλάβει να εκπονήσει τον φάκελο παραμονής του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το έκτακτο συνέδριο της ομοσπονδίας, αναμένεται να διεξαχθεί στη Μόσχα, 11 μέρες πριν την κρίσιμη παρουσίαση στην Αγία Πετρούπολη. Εκεί θα εγκριθεί η στρατηγική και το πλάνο ανάπτυξης του αθλήματος για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θα εκλεγεί ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μέχρι το επόμενο τακτικό συνέδριο που είναι ήδη προγραμματισμένο για το 2014. Το καταστατικό της FILA, προβλέπει ότι οι υποψηφιότητες θα εγκρίνονται από το γραφείο της.

Βέβαια, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, είναι εξαιρετικά δύσκολο, σύμφωνα με πληροφορίες, το να υπάρξει δεύτερη υποψηφιότητα από εκείνη του νυν προέδρου Νέναντ Λάζοβιτς, ο οποίος μάλιστα τυγχάνει της υποστήριξη των Ρώσων, των Αμερικανών, των Ιαπώνων αλλά και της πλειοψηφίας των 180 εθνικών ομοσπονδιών μελών της FILA!Σχετικά άρθρα: Για τέτοιους Αγώνες… Ολυμπιακή Φλόγα δεν υπάρχει! Τα 39… αμαρτήματα της ΔΟΕ Νικολόπουλος: Ένοχη η κυβερνητική σιωπή για την πάλη«Εθνικό χρέος: Να παρέμβει στη ΔΟΕ ο Παπούλιας» Καλούν την κυβέρνηση να παλέψειΤα μετάλλια έστειλαν πίσω στη ΔΟΕ οι Ολυμπιονίκες της πάλης
Keywords
Τυχαία Θέματα