Διάσωση Φοινικοειδών από το Δήμο Αμαρουσίου

Στη διάσωση των φοινικοειδών με φιλικά προς το περιβάλλον και με ασφαλή για τη δημόσια υγεία μέσα προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου.

Στη διάρκεια ημερίδας με θέμα: «Διάσωση και Φροντίδα των Φοινικοειδών στην πόλη», που πραγματοποίησε ο Δήμος, επισημάνθηκε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο» να δοθεί ριζική αντιμετώπιση της προσβολής των φοινικοειδών από το ρυγχωτό σκαθάρι.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε για την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος κάνοντας χρήση βιολογικών σκευασμάτων,

«ασφαλών για την ανθρώπινη υγεία και φιλικών προς το περιβάλλον».

O Καθηγητής Εντομολογίας & Ζωολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Εμμανουήλ Νικόλαος, κατά την ομιλία του με θέμα: «Το κόκκινο σκαθάρι των φοινικοειδών. Ένας εχθρός – Εισβολέας».

Μάλιστα ο Δήμος εξήγγειλε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών μέσα από έντυπο οδηγιών που θα διανεμηθεί σε όλους τους ιδιοκτήτες προκειμένου να γνωρίζουν το σωστό τρόπο διαχείρισης των φοινικοειδών στους κήπους τους.

Ταυτόχρονα οι εισηγήσεις των επιστημόνων που παρουσιάστηκαν κατέληξαν στα ακόλουθα συμπεράσματα.

Καταγγέλθηκε η χρήση χημικών φαρμάκων εντός του αστικού ιστού ως δια νόμου απαγορευτική καθώς η επί μακρόν χρήση τους μπορεί να αποβεί τοξική για τον άνθρωπο.

Επιβεβαιώθηκε ως η μόνη ασφαλής μέθοδος για τον άνθρωπο και το περιβάλλον η χρήση βιολογικών σκευασμάτων.

Τονίστηκε η μεγάλη δυσκολία της βιολογικής καταπολέμησης ως χρονοβόρας και χρηματοβόρας διαδικασίας.

Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και επίσης έχει αμφίβολο αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα