Διαφωνία ΟΝΝΕΔ για την επικείμενη αύξηση των εισιτηρίων

Τη διαφωνία τους με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκφράζουν επισήμως οι ΟΝΝΕΔίτες καταθέτοντας μάλιστα υπόμνημα συγκεκριμένων θέσεων για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Μία εβδομάδα μετά τις διαρροές περί αύξησης των εισιτηρίων στο 1,75 ευρώ , που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζόμενων στα ΜΜΜ οι οποίοι κατέστησαν σαφές ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αφήνουν τον κόσμο να κινείται δωρεάν, η ΟΝΝΕΔ παρενέβη δυναμικά σημειώνοντας ότι μια τέτοια αναπροσαρμογή του κόστους θα επιβάρυνε

σοβαρά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Οι δε προτάσεις της συνοψίζονται στα εξής :

1.Άμεση εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας.

Με αυτή, ο κάθε επιβάτης θα μπορεί (στα αντίστοιχα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ και του ΜΕΤΡΟ) να «φορτώνει» διαδρομές ανάλογα με τις ανάγκες του και θα χρεώνεται οικονομικά σύμφωνα με την κατηγορία στην οποία ανήκει, με βάση τον ηλεκτρονικό έλεγχο που μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα με τη διαδικασία φόρτωσης των διαδρομών. Επιπλέον ανάλογα με τη φόρτωση των διαδρομών θα υπάρχουν οι αντίστοιχες εκπτώσεις-κίνητρα. Για παράδειγμα, με φόρτωση 10 διαδρομών θα παρέχονται 2 διαδρομές επιπλέον δωρεάν, με φόρτωση 20 διαδρομών θα παρέχονται 5 επιπλέον διαδρομές δωρεάν. Η ηλεκτρονική κάρτα θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην μείωση των παραβάσεων, θα διευκολύνει τους πολίτες αυξάνοντας την ποιότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας προς αυτούς καθώς επίσης θα πατάξει πλήρως και το φαινόμενο της ανταλλαγής εισιτήριων μεταξύ των επιβατών, συμβάλλοντας έτσι συνολικά και καθοριστικά στην αύξηση των εσόδων των Μ.Μ.Μ.

2. Νέες ομάδες πολιτών στην κατηγορία των μειωμένων εισιτηρίων.

Μέχρι την εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας, στην κατηγορία των μειωμένων εισιτηρίων θεωρούμε απαραίτητο να προστεθούν όλοι οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ. Επίσης μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας και του ηλεκτρονικού συστήματος θα μπορεί να γίνει άμεσα η ταυτοποίηση της κατηγορίας που ανήκει κάποιος επιβάτης καθώς και η άμεση ακύρωσή της από την αρμόδια υπηρεσία που θα τις εκδίδει, σε περίπτωση που κάποιος πάψει να πληροί τα κριτήρια της αντίστοιχης κατηγορίας ή για οποιοδήποτε άλλο σοβαρό λόγο. Η προσαρμογή αυτού του μέτρου δεν απαιτεί αλλαγή στις δομές λειτουργίας των Μ.Μ.Μ. και παράλληλα τα οφέλη αυτής της πρότασης είναι πολλαπλά.

• Μείωση «εισιτηριοδιαφυγής»

• Κοινωνικά οφέλη. Ακόμη πιο φθηνό κόστος εισιτηρίων για κατηγορίες πολιτών που δοκιμάζονται.

• Οικονομικά οφέλη. Αύξηση εσόδων καθώς με τη διεύρυνση του μειωμένου εισιτηρίου θα επέλθει αύξηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Μ.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα