Διαδηλωτές υψώνουν ρωσικές σημαίες σε κτίρια της Ουκρανίας

Σε τέσσερις πόλεις της Ουκρανίας πραγματοποιούνται από το πρωί του Σαββάτου φιλορωσικές διαδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων του Χάρκοβο και της Οδησσού, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φιλορώσοι ακτιβιστές συγκρούστηκαν με υποστηρικτές της νέας ουκρανικής κυβέρνησης και επιχείρησαν να καταλάβουν το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του κυβερνήτη στο Χάρκοβο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, πολλές χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, στη δεύτερη σε μέγεθος

πόλη της Ουκρανίας, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές εισέβαλαν σε αυτό και ύψωσαν τη ρωσική σημαία, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τραυματισμούς 100 διαδηλωτών. Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία, ακούστηκαν εκρήξεις από το εσωτερικό του κτιρίου καθώς και πυροβολισμοί, ενώ έξω από το γραφείο του κυβερνήτη δεκάδες φώναζαν συνθήματα όπως «Το Χάρκοβο είναι ρωσικό».

Οι αρχές της Κριμαίας σε συνεργασία με τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας έχουν αναλάβει την από κοινού τη φύλαξη σημαντικών κτιρίων στη χερσόνησο, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου του Στόλου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη αναλάβει τη φύλαξη ορισμένων κτιρίων της περιοχής.

Πηγή Φωτογραφίας: instagram.com/venoru

The post Διαδηλωτές υψώνουν ρωσικές σημαίες σε κτίρια της Ουκρανίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα