Διαδηλώσεις στην Τουρκία λόγω της κηδείας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν

Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούν συγκεντρώσεις στην Τουρκία λόγω της κηδείας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που κατέληξε την Τρίτη μετά από εννέα μήνες σε κώμα, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, σοβαρά επεισόδια και περίπου 150 προσαγωγές σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης ήταν παρόντες στην κηδεία, ενώ η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να προλάβει τις εντάσεις ανακοίνωσε

σήμερα ότι «σήμερα πενθεί όλη η χώρα». Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ ήταν ο πρώτος πολιτικός που αναφέρθηκε δημόσια στο θάνατο του Ελβάν εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του. «Λυπήθηκα στο άκουσμα του θανάτου του Μπερκίν Ελβάν, ήταν απλά ένα παιδί» είπε στους δημοσιογράφους.

Ο 15χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη το περασμένο καλοκαίρι, παρόλο που δεν μετείχε σε επεισόδια, από μεταλλικό περίβλημα ενός δακρυγόνου. Έκτοτε νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί σήμερα Τετάρτη για τον Μπερκίν Ελβάν, και συγκεκριμένα για τις 20:00 στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, ενώ στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στην Καμάρα και θα ακολουθήσει πορεία προς το τουρκικό Προξενείο.

The post Διαδηλώσεις στην Τουρκία λόγω της κηδείας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα