Δια πυρός και ύδατος περνά η ελληνική κυβέρνηση

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται πως είναι η ελληνική κυβέρνηση καθώς από την μια έχει να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις τις τρόικα, η οποία δεν υποχωρεί ούτε στο ελάχιστο από τις θέσεις παρά τον κίνδυνο τις πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας, και από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των βουλευτών για να μην υπάρξουν νέα μέτρα.

Στη σύσκεψη που είχε χθες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς,

στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να εξαιρεθούν από την φορολόγηση των ακινήτων όλοι οι βοηθητικοί χώροι στα αγροτεμάχια. Τα προβλήματα όμως για την κυβέρνηση δεν σταματούν εκεί καθώς υπάρχει διαφωνία σε κρίσιμα σημεία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με αποτέλεσμα να καθυστερεί η κατάθεση του στη Βουλή.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αναβρασμού η τρόικα επανέρχεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση.

Απογοητευτικά είναι και τα μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το αίτημα για πολιτική διαπραγμάτευση έπεσε στο κενό, με τις Βρυξέλλες να παραπέμπουν την κυβέρνηση στην τρόικα πιέζοντας μάλιστα για εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Αμετακίνητες από τη σκληρή στάση τους παραμένουν το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες παρά τον κίνδυνο πολιτικής αποσταθεροποίησης, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Παράλληλα η κυβέρνηση Σαμαρά ελπίζει πως η ευρύτερη διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό κενό και την συνολική ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα γίνει πριν τις ευρωεκλογές. Σε περίπτωση που συμβεί το αντίθετο η χώρα θα φτάσει στο χείλος της ύφεσης καθώς η κοινωνία δεν θα αντέξει άλλες περικοπές αλλά και περαιτέρω ύφεση της οικονομίας.

The post Δια πυρός και ύδατος περνά η ελληνική κυβέρνηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα