Δένδιας: “Οφείλουμε να θωρακίσουμε την πίστη μας”

 Αναφορές στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα»  και στις «αρχές της ελευθερίας» έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σε ανακοίνωση του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο, όσο αυτή που σήμερα διανύουμε, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποκτά ακόμα πιο επίκαιρο και διαχρονικό χαρακτήρα» συμπλήρωσε ότι η περίοδος αυτή δύναται να γίνει «αφορμή για να επαναβεβαιώσουμε και να θωρακίσουμε την πίστη μας στις αρχές της ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της

ανεκτικότητας στο διαφορετικό, τις θεμελιώδεις αξίες του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.»

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας,  σημείωσε την αναγκαιότητα «τήρησης του Συντάγματος και των Νόμων» αναφέροντας πως  «η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι ο αναγκαίος όρος για την τήρηση των αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών».

«Σε αυτή την κατεύθυνση πορεύεται και κατά το συνταγματικό του καθήκον θα συνεχίσει να πορεύεται, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως πολιτική ηγεσία, αλλά και μηχανισμός ελέγχου των Σωμάτων Ασφαλείας» ήταν η δήλωση με την οποία ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση του υπουργού.

Keywords
Τυχαία Θέματα