Δένδιας: Δεν θα επιτρέψουμε εκκαθάριση λογαριασμών!

του Γιάννη Ντάσκα

Δυο(;) μέλη της «Χρυσής Αυγής» δολοφονήθηκαν πριν μια ώρα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και η πολιτική σκηνή σε όλο της το φάσμα δείχνει εξαιρετικά προβληματισμένη για τον χρόνο της επίθεσης.

Αξιωματικός της Αστυνομίας μας είπε πριν λίγο ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι η επίθεση είναι «απάντηση» στην δολοφονία του Πάυλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στο σημείο έφτασε ταχύτατα η Ουρανία Μιχαλολιάκου ,κόρη του κρατούμενου αρχηγού της Χρυσής Αυγής»,η οποία με δηλώσεις

της κατέστησε σαφές ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και …αναμενόμενη.

Η Ο. Μιχαλολιάκου είπε ότι είχαν ζητήσει από την Αστυνομία προστασία κάθε Παρασκευή στα γραφεία της Χρυσής Αυγης στο Νέο Ηράκλειο «γιατί κάθε Παρασκευή υπήρχε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής».

Από την άλλη πλευρά αντιεξουσιαστές είχαν καταστήσει σαφές ότι αντιτίθενται στις συγκεντρώσεις αυτές των χρυσαυγιτών και είχαν κάνει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον των συγκεντρώσεων.

Οι χρυσαυγίτες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και προφανές είναι ότι έγινε αντίστροφα αυτό που έγινε στο Κερατσίνι.Εκεί ο Πάυλος Φύσσας είχε αγνοήσει(και καλά έκανε) τις προειδοποιήσεις φασιστών να εξαφανιστεί και τον δολοφόνησαν.

Τι στίγμα αυτό έδωσε πριν λίγο και ο Υπουργός Δημ.Τάξης Νίκος Δένδιας ο οποίος πολύ γρήγορα έκανε την εξής σύντομη μεν αλλά εύγλωττη δήλωση:

«Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων.

Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία.»

Στο σημείο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν χρυσαυγίτες που τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο υπο τις αποδοκιμασίες περαστικών.Οι χρυσαυγίτες εξαπέλυσαν και φραστικές επιθέσεις στους δημοσιογράφους που έσπευσαν στο σημείο της δολοφονίας.

Εκεί ήδη έχουν μεταβεί και βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώ αναμένεται δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη από στιγμή σε στιγμή.

Οι προβληματισμοί σε όλους τους πολιτικούς χώρους για προβοκάτσιες σε στιγμή έντασης μεταξύ των υπερδυνάμεων και επί ελληνικού εδάφους είναι έντονοι.

Υπήρξε σύγχυση ως προς το αν κατέληξε και ο δεύτερος νέος αλλά αυτό ήταν απαραίτητο για να εκτονωθεί κάπως η κατάσταση στο χώρο της δολοφονίας.

Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Μέσα στον ορυμαγδό και στη σύγχυση των πρώτων πληροφοριών ακούστηκε και ο Πρετεντέρης στο ΜΕΓΚΑ να λέει ότι « η επίθεση έγινε νωρίς με κόσμο στο δρόμο και θα μπορούσαν να χτυπήσουν και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ»!!!

Η Ολγα Τρέμη λίγο αργότερα είπε ότι «οι δυο ΑΝΘΡΩΠΟΙ που δολοφονήθηκαν ήταν 26 και 28 χρόνων»…

Αργότερα βέβαια και ο Γ.Πρετεντέρης έκανε έκκληση «να σταματήσουν τα δυο άκρα να σκοτώνουν παιδιά γιατί θα μας πάρουν όλους μαζί τους»…

Η «Χρυσή Αυγή» με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι είχε ζητήσει προστασία των γραφείων αλλά δεν την έδωσε η Αστυνομία.Στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής οι νεκροί προσδιορίζονται στα 22 και 26 χρόνια τους αλλά δεν αναφέρει τα ονόματά τους.Επιβεβαιώνει και ύπαρξη τρίτου τραυματία.

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο «Π» πως και ο τρίτος τραυματίας της επίθεσης δίνει μάχη με τη ζωή καθώς η σφαίρα μπήκε από το κεφάλι και βγήκε από τον σπλήνα.

Σχετικά άρθρα:

Δένδιας: «Δεν θα επιτραπεί η χώρα να γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών»

The post Δένδιας: Δεν θα επιτρέψουμε εκκαθάριση λογαριασμών! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα