Δεν είναι υψηλό το κόστος της ΕΡΤ υποστηρίζει το Der Spiegel

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel το συνολικό κόστος των δύο γερμανικών κρατικών καναλιών ARD και ZDF φτάνει τα 8,7 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στα 109 ευρώ ανά κάτοικο, όταν στη χώρα μας το αντίστοιχο ποσό είναι στα 26 ευρώ.

Τα δημόσια γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης κοστίζουν τα διπλάσια σε σχέση με τα ελληνικά ακόμη και αν συνυπολογιστεί ότι το μέσο εισόδημα στην Ελλάδα

είναι περίπου το μισό σε σχέση με τη Γερμανία αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Επειδή πιθανότατα δεν πρέπει να συγκρίνεται η ΕΡΤ με ένα κράτος το οποίο διαφέρει τόσο στην έκταση όσο και στον πληθυσμό, στο άρθρο παρατίθεται ο προϋπολογισμός της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας(και τηλεόρασης) – Bayerischer Rundfunk, επειδή η Βαυαρία έχει 12,4 εκατ. κατοίκους και η Ελλάδα 11,3 εκατ.

Σύμφωνα με το Spiegel, οι ανάγκες της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας θα αγγίξουν τα 1.045 εκ. ευρώ, τρεισήμισι φορές παραπάνω από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, το άρθρο αναφέρει ότι μόνο στη Βαυβαρική Ραδιοφωνία, το οποίο είναι περιφερειακό κανάλι, απασχολούνται 3.350 μόνιμοι υπάλληλοι και γύρω στους 1.500 ελεύθερους συνεργάτες, δηλαδή σύνολον σχεδόν 5.000 έναντι 2.600 που αριθμεί το προσωπικό του ελληνικού φορέα αντικρούοντας κατά αυτόν τον τρόπο και την θεωρία περί υπεράριθμου προσωπικού στην ΕΡΤ.

Σχετικά με το ZDF σημειώνεται πως έχει 8.000 άτομα μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, αναλογούν, 25 ευρώ ανά πολίτη αλλά δεν έχει ραδιόφωνο, όπως η ΕΡΤ.

Όσο για τις προσλήψεις, που γίνονται με πολιτικό μέσον, αυτό δεν αποτελεί σύμφωνα με το δημοσίευμα αποκλειστικότητα της Ελλάδας, αλλά συμβαίνει και στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα